TALAY: BİR ÜLKENİN GELECEĞİ, YETİŞTİRDİĞİ GENÇLİKTİR

DİYARBAKIR(SÖZ)-AK Parti Diyarbakır Yenişehir Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Yusuf Ziya Talay, gençlerin toplumun geleceğindeki önemine dikkat çekerek, gençliğe yönelik yatırım ve desteğin her kesimin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi. Gençlerin bir ülkenin en değerli hazinesi olduğunu belirten Talay, geleceğin güçlü ve müreffeh bir şekilde inşa edilmesinin ancak iyi yetişmiş, eğitimli ve özgüven sahibi gençlerle mümkün olacağını ifade etti.

TALAY:  BİR ÜLKENİN GELECEĞİ,  YETİŞTİRDİĞİ GENÇLİKTİR

“Bir gencin geleceği sadece kendisini ilgilendiren bir mesele değildir” diyen Talay, “Ailesinden öğretmenine, mahalle esnafından basın mensuplarına kadar toplumun her kesimi gençlerimizin hayatında iz bırakmaktadır. Bu nedenle gençlerimizin sağlıklı, bilinçli ve milli-manevi değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesi için hep birlikte hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZİ SEVMELİ VE ONLARA GÜVENMELİYİZ”

Gençlere güvenmenin ve onları desteklemenin önemine vurgu yapan Talay, şunları söyledi: 
“Gençlerimiz ülkemizin yarınlarıdır. Hiç vakit kaybetmeden onlara sahip çıkmalı, eğitimden spora, kültürden sanata kadar her alanda destek olmalıyız. Gençlerimizi sevmeli, onlara güvenmeli ve fikirlerine değer vermeliyiz. Onları şefkatle kucaklamak, potansiyellerini ortaya çıkarmanın ve başarıya ulaşmalarının en önemli yoludur.”

ORTAK SORUMLULUK ÇAĞRISI

Toplumun geleceğini inşa etmenin yolunun gençlere yapılan yatırımlardan geçtiğini belirten Talay, gençlerin eğitimine, sosyal gelişimine ve ahlaki değerlerine sahip çıkmanın herkesin ortak görevi olduğunu ifade etti.

Sivil toplum kuruluşları, kanaat önderleri, din görevlileri ve yerel yönetimlerin gençlerin gelişimine daha fazla katkı sunması gerektiğini kaydeden Talay, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması ve sosyal hayata aktif katılımlarının sağlanmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Talay açıklamasının sonunda, güçlü bir Türkiye hedefinin ancak bilinçli, donanımlı ve özgüveni yüksek gençlerle mümkün olacağını belirterek, “Bir ülkenin geleceği yetiştirdiği gençliktir. Bugün gençlerimize ne kadar sahip çıkarsak, yarınlarımız da o kadar güçlü olacaktır” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap