Dilan ve Engin Polat'a beraat kararı!

Dilan ve Engin Polat'a Banu Parlak'a saldırı davasında beraat kararı verildi.

Dilan ve Engin Polat'a beraat kararı!

İstanbul Küçükçekmece'de geçen yıl Banu Parlak'a ait güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin dava, bugün Küçükçekmece Adliyesi'nde devam etti. Mahkemede, Dilan ve Engin Polat çiftinin azmettirdiği iddiasıyla yargılandığı görüldü.

Banu Parlak'ın Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı'nda bulunan güzellik merkezi, 1 Ekim 2023 tarihinde motosikletli şüpheliler tarafından saat 02.00 ile 04.30 saatleri arasında silahlı saldırıya uğramıştı. Olayın ardından hazırlanan iddianameye göre, Dilan ve Engin Polat çifti, saldırının azmettiricisi olarak suçlanıyor ve cezalandırılması isteniyor.

DURUŞMA ÖNCESİ GERGİN ANLAR 

Bugünkü duruşma başlamadan önce gergin anlar yaşandı. Mahkeme salonuna giren Dilan Polat, dava başlamadan sinir krizi geçirerek yere çöktü. "Allah’ım hiçbir suçum yok, Allah’ım ne olur kurtar" diyerek gözyaşlarına boğulan Dilan Polat, salondan çıkarıldı. Bu sırada Banu Parlak da duygusal bir şekilde "Dilan buradayım bak" diyerek gözyaşı döktü.

KARAR VERİLDİ

Mahkeme, ara kararını açıkladıktan sonra Dilan Polat, Engin Polat ve Sezgin Polat'ın tutuksuz yargılanmalarına karar verdi. Banu Parlak ise duruşma sürecinde şikayetinden vazgeçtiğini belirtmişti.

Duruşma, tarafların avukatlarıyla birlikte devam ediyor. Davanın ilerleyen süreçte nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz