Fenomen soruşturması: Neslim-İnanç Güngen ve 43 şüpheli adliyeye sevk edildi

Fenomenlere yönelik "kara para aklama" soruşturması devam ediyor. İstanbul merkezli 25 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında Neslihan (Neslim) Güngen ile eşi İnanç Güngen'in de bulunduğu 45 zanlı adliyeye sevk edildi. Neslim Güngen'in adliyeye sevki sırasında gözyaşlarını tutamadığı anlar kameralara yansıdı. Öte yandan İzmir'de düzenlenen yasa dışı bahis operasyonunda gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Bulut Altuğ ve menajeri de adliyeye sevk edildi.

Fenomen soruşturması: Neslim-İnanç Güngen ve 43 şüpheli adliyeye sevk edildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarına ilişkin çalışma kapsamında 25 ilde düzenlenen operasyonlarda yakalanan 65 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sosyal medyada "Neslim Güngen" olarak bilinen Neslihan Güngen ile eşi İnanç Güngen'in de aralarında bulunduğu 45 şüpheli, sağlık kontrolünün ardından Küçükçekmece Adliyesine gönderildi.Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan 20 şüpheli ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

NESLİM GÜNGEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Neslim Güngen'in elleri kelepçeli olarak adliyeye götürüldüğü sırada gözyaşlarına boğulduğu anlar kameralara yansıdı.

İNANÇ GÜNGEN EŞİNİ SUÇLADI

İnanç Güngen'in de güzellik merkezinde kullanılan cihazların UTS kayıtlarının olmadığından kendisinin haberi olmadığını, bunlarla eşinin ilgilendiğini iddia ettiği kaydedildi.

Şüpheli vergi müfettişinin de Neslihan Güngen'le kayıt dışı görüşme talebinde bulunmadığını söylediği öğrenildi.

25 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 25 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında sosyal medya fenomeni olarak bilinen güzellik merkezleri sahibi Neslihan Güngen ve eşi İnanç Güngen'in de bulunduğu 65 zanlı gözaltına alınmıştı.Şüphelilerden birinin Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) yetkilendirilen vergi müfettişi olduğu ve Neslihan Güngen ile kayıt dışı görüşme talebinde bulunduğu belirtilmişti.

Kaynak: İHA