Lice’de bedeni parçalanan küçük çoban Ceylan için yazılan ağıtı şimdi de Tarkan seslendirdi

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Şenlik Köyü’nde koyunlarını otlatan 12 yaşındaki çoban Ceylan Önkol için Sezen Aksu’nun kaleme aldığı ağıtı Nükhet Duru’dan sonra şimdi de Tarkan seslendirdi.

Lice’de bedeni parçalanan küçük çoban Ceylan için yazılan ağıtı şimdi de Tarkan seslendirdi

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Şenlik Köyü’nde koyunlarını otlatan 12 yaşındaki çoban Ceylan Önkol’un, koyunlarını otlattığı esnada üzerine düşen havan mermisiyle bedeni parçalanmış ve ceset 6 sat orada kalmıştı. Bu olay üzerine Sezen Aksu’nun kaleme aldığı ‘Ağıt’ ilk Nükhet Duru yorumu ile birleşirken şimdilerde duayen sanatçı Tarkan tarafından seslendirildi.

OLAY NEYDİ?

 28 Eylül 2009 yılında Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Şenlik Köyü'nde koyun otlatmak için çıktığı evinden 200 metre uzaklaştığı sırada kaynağı belirsiz bir patlama sonucu 12 yaşındaki Ceylan Önkol'un hayatını kaybetmesi olayıdır. İlk günlerde olayın, Tapantepe Karakolu'dan atıldığı ileri sürülen havan topu mermisinin patlaması sonucu gerçekleştiği düşünülmüştür. Ancak 16 Ekim'de yayınlanan adlî tıp raporuna göre Ceylan, kırsal arazideki patlamamış bir havan topu mermisine elindeki metal tahra aleti ile vurmuş ve merminin patlamasına sebebiyet vermiştir.

Haber: İsa İPEK 

Kaynak: Diyarbakır Söz