"Marnalı" dizisinin çekimleri tamamlandı

TRT'nin dijital platformu tabii'de yayınlanacak "Marnalı" dizisinin çekimleri sona erdi.

Başrollerini Gürkan Uygun, Melike İpek Yalova ve Engin Benli'nin paylaştığı dizi İstanbul'daki suç örgütlerine liderlik yapan bir kabadayının hikayesini işliyor.

Senaryosunu Yusuf Reha Alp'in kaleme aldığı yapımın yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca üstlendi.

Dizinin oyuncu kadrosunda Mert Doğan, Elif Uslusoy, Osman Albayrak, Kanbolat Görkem Arslan, Murat Göçmez, Değer Alp, Mustafa Vuran ve Berrin Arısoy yer alıyor.

"YENİ DÜNYA DÜZENİNE AYAK UYDURMAYA ÇALIŞAN BİR ADAMIN HİKAYESİ"

Oyuncu Gürkan Uygun, diziye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, aksiyonu olan, kabadayılık kültürünü anlatan bir dizi çektiklerini dile getirdi.

Canlandırdığı "Ali Reşat Marnalı" karakterinin kendi arkadaşları tarafından pusuya düşürülerek hapse girdiğini, hapisteyken kendini değiştirip, geliştirdiğini aktaran Uygun, "O hızlı sert hayattan daha sakin, akıl ve mantığın ön plana çıktığı bir hayata giden bir adam. Hapisten çıktıktan sonra geçmişten kalan intikam hissiyle çocuklarını etrafına toplamaya, yeni dünya düzenine ayak uydurmaya çalışan bir adamın hikayesi diyelim." ifadelerini kullandı.

Uygun, çekimlerin sonuna yaklaştıklarını vurgulayarak, "Keyifli ve her anlamda iyi bir ekip kuruldu. Teknik, görsel, oyuncu tayfası ve yönetim olarak da çok samimi ve sıcak bir ekip. Zaten çoğu eskiden çalıştığım arkadaşlarım. Sette bir sıkıntı yaşamadık, tatlı tatlı çalıştık. Akıcı, finalleri etkili, içeriği dolu bir dizi bekliyor seyircileri." değerlendirmesinde bulundu.

"MODERN ÇAĞIN MODERN MAFYASI DİYEBİLİRİZ"

Oyuncu Engin Benli ise çekimlerin çok keyifli geçtiğini vurgulayarak, iyi bir ekiple çalıştıklarını söyledi.

Dizide "Faruk Bildir" karakterini canlandırdığını kaydeden Benli, "Karakter için modern çağın modern mafyası diyebiliriz. Ruh hali biraz değişik, obsesif ve travmalı... Hayat şartları bu şekilde yönlendirmiş, bu şekilde de güçlü olmuş. Geçmişinde zor bir dönem geçirdiği için zor şeyler yapıyor ve önüne gelen ne varsa onları yıkmaya ve yok etmeye çalışıyor." şeklinde konuştu.

Benli, Marnalı dizisinin bir intikam ve hesaplaşma dizisi olduğunun altını çizdi.

tabii platformunun ücretsiz olduğunu kaydeden Benli, geçmişte TRT'de yayınlanan dizilerin de platformdan izlenebildiğini vurguladı.

Dizinin konusu kısaca şöyle:

"Genç yaşta yeraltı dünyasının başına geçen Ali Reşat Marnalı, İstanbul’un eski kabadayı geleneğini temsil eden ve büyük saygı gören biridir. Ancak kurduğu düzene zarar vermek ve şehri kötü niyetlerine alet etmek isteyen bir mafya grubu tarafından tuzağa düşürülür ve hapse atılır. İtibarını, ailesini ve tüm çevresini kaybeden Marnalı, kurulan bu yeni düzene karşı mücadele edecektir."

Kaynak: Anadolu Ajansı