Şarkıcı Seçil Çiftçi'nin savunması ortaya çıktı

İstanbul Sancaktepe'de, ormanlık alanda cesedi bulunan Semih Sevim'in katil zanlısı olan Seçil Çiftçi'nin son savunmasının detayları ortaya çıktı. Çiftçi savunmasında "Semih ile daha öncesinde menfaate dayalı görüştüğüm hususu doğrudur. Bana saldırdı ben sadece kendimi savundum" dedi. Karar sonrasında ise flaş bir gelişme yaşandı. Tutuksuz yargılanan ve hakkında müebbet hapis cezası verilen baba Cemal Çiftçi'ye, kararın ardından tutuklama kararı da verildi. Mahkeme sonrasında tutuklanan baba cezaevine gönderildi

Şarkıcı Seçil Çiftçi'nin savunması ortaya çıktı

Sancaktepe’de 1 Ocak 2023’te cesedi bulunan ve şarkıcı Seçil Çiftçi tarafından öldürüldüğü ortaya çıkan Semih Sevim’in karar duruşmasının detayları ortaya çıktı.

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberine göre, geçtiğimiz hafta, İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, şarkıcı Seçil Çiftçi hakkında

"Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Baba Cemal Çiftçi ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Karar duruşmasının detayları ortaya çıktı.

SEÇİL ÇİFTÇİ, “MENFAATE DAYALIYDI”

Şarkıcı Seçil Çiftçi, mahkemedeki son savunmasında şunları söyledi: "Semih ile daha öncesinde menfaate dayalı görüştüğüm hususu doğrudur kendisine defalarca benimle görüştükten sonra yoluna gitmesini söylememe rağmen bana sürekli kocam gibi davrandı, sosyal medyada paylaşım yaptığım sırada sürekli kendisi ailemi arayıp benim hakkımda iftiralarda bulundu, ben yaptığım olayın doğru olduğunu savunmuyorum ancak Semih beni bir türlü rahat bırakmadı olay öncesinde beni sürekli tehdit etti, kapılarıma dayandı, olay öncesindeki kayıtlar incelendiğinde evimin yakınlarında sürekli bulunduğu görülecektir.”

“Olay öncesinde de birkaç kez kapıma dayandı, en son olay günü de kendisi kapıma dayandı, ben kendisini davet etmedim, bana saldırdı, ben sadece kendimi savundum, olay öncesinde zaten defalarca şikayetçi oldum. Uzaklaştırma kararı aldım, olaydan 20-25 gün kadar önce kararın süresi doldu, bana saldırdığında ben kendimi savundum, ben birisini öldürecek potansiyelde bir insan değilim, 25 yaşımdayım ve uzun süredir cezaevindeyim, atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum.”

BABA “TASARLAYARAK ÖLDÜRME SUÇUNU KABUL ETMİYORUM”

Olayda tutuksuz yargılanan Seçil Çiftçi’nin babası Cemal Çiftçi de son savunmasını yaptı. Savunmasında, tasarlayarak öldürme suçunu kabul etmediğini belirten Cemal Çiftçi, şöyle devam etti; “Ben kendisini yüz yüze hiç görmedim, telefonla sürekli beni arayıp hakaret ve tehditte bulundu. Ben kaymakamlıktan emekliyim, tasarlayarak öldürme suçlamasını kabul etmiyorum, suçlamaları kabul etmiyorum. Tasarlayacak olsam 2 tane oğlum var, onlarla falan yapardım, kaldı ki maktulü kazmadık gömmedik, piknik alanına yakın bir yere bıraktım. Sanık seçil benim evladımdır, benim yerimde hangi baba olsa aynı şeyi yapardı ben suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. Semih sürekli olarak kızımı rahatsız etmekteydi, çevresine ulaştığımda kızımdan uzak durması yönünde defalarca uyarmama rağmen uzak durmadı, kendisini defalarca uyarmama rağmen uzak durmadı, suçlamaları kabul etmiyorum.”

MAHKEME SEÇİL ÇİFTÇİ İÇİN “SUÇ İŞLEMEYE EĞİLİMLİ KİŞİLİĞİ VAR” DEDİ

Mahkeme, son kez savunmaları alınan tutuklu şarkıcı Seçil Çiftçi ile tutuksuz yargılanan babası Cemal Çiftçi hakkında, Semih Sevim’i "Tasarlayarak kasten öldürmek suçundan” ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, Seçil Çiftçi için ayrıca “Sanığın dosyaya yansıyan durumu, suç işlemeye eğilimli kişiliği ve suçtan pişmanlık duyduğuna dair mahkememizce herhangi bir olumlu kanaate varılmaması karşısında öngörülen cezadan indirime yer olmadığına” dair karar vererek suç indirimi yapmadı.

BABA KARAR SONRASI TUTUKLANDI

Mahkeme, ağırlaştırılmış hapis cezası alan baba Cemal Çiftçi hakkında ise duruşmadaki davranışlarından dolayı cezayı ‘Müebbet hapis cezası’na çevirdi. Tutuksuz yargılanan baba Cemal Çiftçi hakkında ise flaş bir gelişme yaşandı. Karar sonrası mahkeme tarafından tutuklama kararı verilen baba Cemal Çiftçi, cezaevine gönderildi.

Kaynak: AJANSLAR