Remzi ETİK
DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, uluslararası kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında önemli bir buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Rennes Operası tarafından sahnelenen Jacques Offenbach’ın “Robinson Crusoé” adlı operası, “Opera Ekranlarda” etkinliği kapsamında Diyarbakır’da ekranlara taşınacak.
Rennes Métropole tarafından, Les Champs Libres’in düzenlediği Avrupa Diyalogları (European Dialogues) kapsamında hayata geçirilen proje, farklı ülkelerdeki kentleri ortak bir sanat eseri etrafında buluşturmayı hedefliyor. Girişim, Rennes Metropolü’ne bağlı belediyeler ile bu belediyelerin kardeş ve ortak kentleri arasında kültürel etkileşimi güçlendirmeyi amaçlıyor.
13 ülkeden 17 kent katılıyor
2026 yılı programında Almanya, Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İrlanda, Japonya, Filistin, Polonya, Romanya, Birleşik Krallık, Türkiye, Ukrayna ve Vietnam’dan toplam 17 ortak kent yer alıyor.
Saat farkları nedeniyle gösterimler farklı tarih ve saatlerde düzenlenebilecek. Ancak tüm etkinlikler, farklı coğrafyalardaki sanatseverleri aynı eser etrafında buluşturan uluslararası kültür programının bir parçası olacak.
Gösterim herkese açık
Jacques Offenbach’ın “Robinson Crusoé” operasının Diyarbakır’daki gösterimi, 6 Kasım Cuma günü saat 20.30’da Çand Amed Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak. Ücretsiz olarak düzenlenecek etkinlik, hem opera tutkunlarına hem de bu sanat dalıyla ilk kez tanışmak isteyenlere açık olacak.
Diyarbakır’da gerçekleştirilecek gösterimle kentteki sanatseverler, uluslararası bir kültür buluşmasının parçası olarak Fransız opera geleneğini tanıma fırsatı bulacak.
Kaynak: Diyarbakır Söz
Yorumlar