ANTİK KENTLERİ GEZDİLER

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nde okuyan 50 öğrenci, Ege Bölgesi’ndeki antik kentleri gezdi. Beş gün süren gezinin ardından Diyarbakır’a dönen öğrenciler, Diyarbakır Valililiği ile DÜ Arkeoloji Topluluğu’na teşekkür etti.

ANTİK KENTLERİ GEZDİLER

DİYARBAKIR - Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nde okuyan 50 öğrenci, Ege Bölgesi'ndeki antik kentleri gezdi. 5 gün süren gezinin ardından Diyarbakır'a dönen öğrenciler, Diyarbakır Valililiği ile DÜ Arkeoloji Topluluğu'na teşekkür etti.

Diyarbakır Valiliği, Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nde okuyan 50 öğrenciyi geçtiğimiz hafta İzmir, Manisa ve Aydın'a geziye göndermişti. 2 otobüsle Ege Bölgesi'ne giden ve oradaki tarihi yapıları gezen öğrenciler Diyarbakır'a döndü.

TARİHİ GEZDİLER

DÜ Arkeoloji Topluluğu Başkanı Yılmaz Ergi, kendilerine gezi için destek veren bölüm hocaları ile Diyarbakır Valiliği'ne teşekkür etti.

Ergi, "Arkeoloji Topluluğu olarak katıldığımız gezi özellikle mesleki açıdan faydalı. Bize destek veren SODES Büro'suna çok teşekkür ediyorum." dedi.

Arkeoloji bölümünde okuyan öğrencilerden Serdal Yanık, "Bölümümüz açısından oldukça önem taşıyan antik kentsel yaşamları görme ve antik yaşayışları hakkında bilgi edinme açısından gezi verimli geçti. Antik kültürleri araştırma bazında güzel bir gezi oldu. Manisa ve Bergama'daki antik kentlerini görme imkanı bulduk." diye konuştu.

MESLEKİ KAZANIM

Öğrencilerden Eyüp Yanık, gezinin hem mesleki açıdan hem de sınav dönemindeki stresi atma açısından çok iyi olduğunu söyledi.

Geziyi düzenlen Arkeoloji Topluluğu'na ile Diyarbakır Valiliği'ne teşekkür eden Yanık, gezi boyunca güzel zaman geçirdiğini dile getirdi.

Gezi nedeniyle bazı gazetelerde üniversite öğrencilerinin ilk kez deniz gördüğü şeklinde haberler yapıldığını belirten öğrenciler, bu haberleri son derece üzücü bulduklarını dile getirdi.

Öğrenciler, geziye katılan arkadaşlarının Ege Bölgesi'nde şehirleri daha önce yakından gezdiklerini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap