DİYARBAKIR- D.Ü. Hukuk Fakültesinin öncülüğünde Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Avrupa Birliği Bilgi Bürosu ile ortaklaşa düzenlenen "AB Üyelik Sürecinde Hukuk Sistemimiz ve Türkiye –AB İlişkileri" konulu seminer AB Takımı tarafından İngilizce ve Türkçe yapıldı.
AB ÜYELİK SÜRECİNDE HUKUK SİSTEMİ
Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü Başkanı Doç Dr. Refik Korkusuz’un yönetmeliğinde düzenlenen seminerde Ankara Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Dr. Günal Kurşun, İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesinden Dr. Emre Gönen ve AİHM Eski Raportörü Salih Efe konuşmalarını İngilizce-Türkçe olarak yapması, kurumların teknik yapılarının anlatılması açısından Diyarbakır’da bir ilki gerçekleştirdi.
TÜRK HUKUK VE AB HUKUKU KARŞILAŞTIRILDI
Bugüne değin sadece AB kurumlarını anlatan seminerlerin yanında, Türk Hukuku, AB Hukuku karşılaştırılarak, Hukuk Usulü hakkında bilgi verildi. Daha çok AB Teknik Hukuku ve Türk Hukukunun anlatıldığı seminere ilgi çok azdı.
AMAÇ AB TERMİNOLOJİSİNİ YAYGINLAŞTIRMAK
Konu hakkında bilgi veren Hukuk Fakültesi Öğretim üyesi ve Doç. Dr. Refik Korkusuz, amaçlarının AB terminolojisini ve AB İngilizcesinin Akademisyenler ve öğrenciler bazında yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.
Bu tür aktivitelerin arttırılacağını kaydeden Korkusuz, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesinin Türkiye’nin hiçbir Hukuk Fakültesinde olmadığı kadar sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerinin yanı sıra en fazla ulusal ve uluslararası eğitim semineri veren kurum olduğunu belirtti.
Kaynak: Diyarbakır Söz
Yorumlar