HEYECAN DORUKTA

HEYECAN DORUKTA

HEYECAN DORUKTA

Atatürk'ün Diyarbakır'ın fahri hemşeriliğini kabul edilişinin 83.yıl dönümü nedeniyle organize edilen bilardo turnuvasında heyecan dorukta. Dünya Şampiyonu Hacı Arap Yaman,gösteri maçı için kente geldi.

YAMAN GÖSTERİ MAÇI YAPACAK

Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF)  Diyarbakır İl Temsilciliğinin, yıllık resmi programı arasında yer alan Atatürk Kupası’nda heyecan doruğa ulaştı. Artistik Bilardo dalında Dünya Şampiyonu olan Diyarbakırlı Hacı Arap Yaman da, final karşılaşması ve gösteri için dün kente geldi.

 Vali Hüseyin Avni Mutlu’nun parasal desteği ile Mustafa Kemal Atatürk’ün kentin fahri hemşeriliğini kabul edişinin 83. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Atatürk Kupası Bilardo Şampiyonası’nda heyecan doruğa ulaştı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VAR

 5 Nisan günü Vali Mutlu’nun açılış vuruşuyla başlayan turnuvada, 80 sporcudan 10’u, elemeler sonucunda final grubuna yükseldi. Birbirinden zorlu müsabakaların yer aldığı turnuvada, en iyiler 11 Nisan günü son karşılaşmalarını oynayacak.

Diyarbakır Valiliği karşılaşmalar sonucunda dereceye girenlerden birinciye bin, ikinciye 750, üçüncüye 500 ve dördüncüye ise 250 TL ödül verilecek. Bilardo İl Temsilciliği ise beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinciyi 100’en TL ile ödüllendirecek. Final karşılaşmasının ardından Diyarbakırlı dünya şampiyonu Hacı Arap Yaman, bir gösteri sunacak.

YAMAN, İLGİDEN ÇOK MEMNUN

Turnuva nedeniyle kente gelen Yaman, bu turnuvaya katılımın bu denli yüksek olmasının kendisini memnun ettiğini söyledi Yaman “Dünya şampiyonu bir Diyarbakırlı olarak beni buraya davet tmelerinden ayrıca mutlu oldu. Turnuvadan sonra çok saygıdeğer hemşerilerime bir de gösteri sunacağım. Bu sporun kentimizde gelişmesi için elimden geleni yapacağım” dedi.

Bilardo İl Temsilcisi Ahmet Türkckan ise, turnuvayla kentteki bilardo sporuna olan ilginin biraz daha arttığını kaydetti. Yıl içinde ödüllü başka turnuvalar da düzenleyeceklerini dile getiren Türkcan, amaçlarının bu sporu geliştirmek ve ülkede söz sahibi olmak olduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap