Baykal: Adana seçimleri mutlaka yenilenmeli

Baykal: Adana seçimleri mutlaka yenilenmeli

Baykal: Adana seçimleri mutlaka yenilenmeli

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, şikayetler üzerine savcılıkça soruşturma başlatılan Adana seçimlerinin yenilenmesi gerektiğini belirterek, "Bu kadar kuşku ortamında Adana seçimleri oldu bittiye getirilemez. Yüksek Seçim Kurulu'nu tarihi bir görev bekliyor. Umarım o sorumluluğunu yerine getirerek Adana seçimlerini iptal eder"dedi.

BAYKAL ADANA'DA KONUŞTU

CHP lideri Deniz Baykal, merkez CHP'li Çukurova İlçe Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan ile CHP'li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak üzere Genel Sekreter Önder Sav ve Adana milletvekilleri ile birlikte Anadolu Jet'e ait tarifeli uçakla saat 00.30 sıralarında Adana Havaalanı'na geldi. Burada İl Başkanı Serdar Seyhan, Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş, ilçe belediye başkan adayları ve yaklaşık 100 partili tarafından karşılanan Baykal, daha sonra konaklayacağı Hilton-Sa Oteli'ne geçti. Otelin lobisinde partililerle sohbet eden Baykal, gazetecilerin Adana seçimlerine ilişkin sorularını yanıtladı.

OLDU BİTTİYE GETİRİLEMEZ

Baykal, MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın 1500 oy farkla kazandığının açıklanmasının ardından AKP ve CHP'nin 'tutanaklarda değişiklikler yapıldığı' iddiasıyla yaptıkları şikayetler üzerine savcılıkça soruşturma başlatılan Adana seçimlerinin yenilenmesi gerektiğini söyledi. Adana seçimlerinin oldu bittiye getirilemeyeceğini belirten Baykal, şunları söyledi:

"Savcılık soruşturması çok önemli. Biz Seyhan'da çok az farkla kaybettik. Bu kadar tereddüdün olduğu, bu kadar kuşkulu bir ortamda seçim oldu bittiye getirilemez. Yüksek Seçim Kurulu bunun için var. Çok ciddi bir karar alabilir, almasını bekliyoruz. Seçim insanların vicdanını tatmin eden bir sonuç vermedi. Doğal olarak YSK'nın iptal etmesini, seçimleri yenilemesini bekliyoruz. Bu konuda hiçbir tereddüdümüz yok. YSK böyle bir karar alma yetkisine sahip. Elinde seçimlerle ilgili iptale gerekçe olacak çok sağlam bir dosya var. O görüntüler ortada, aradaki farklar ortada. Tutanaklardan elde edilen sonuçlarla ilgili çok ciddi kuşkular var. Bunlar yok sayılamaz. Oldu bitti denilemez."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap