DİYARBAKIR- Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce hakkında 2.5 yıl hapis cezası verilen Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş’a destek ziyaretleri sürüyor.
Türk-İş 7. bölgesine bağlı Sendika Şube Başkanları, Göç-Der, Dicle-Fırat Kültür merkezi, Diyarbakır Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı, Kürt Ensitütüsü, Ermeni Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut, Protestan Kilisesi papazı Ahmet Güvener, Bağlar eski Belediye Başkanı Yurdusev Özsökmenler ve Yenişehir eski Belediye Başkanı av. Fırat Anlı, Sur Belediye Başkanı Demirbaş'ı makamında ziyaret ederek, hem geçmis olsun, hemde destek ziyaretinde bulundu.
Başkan Demirbaş, Sivil toplum örgutlerinin bu yoğun ilgi ve desteklerinden dolayı çok memnun olduğunu belirterek, "Cezalandırılsak da demokratik siyasetin onü tıkansa da biz yine ısrarla, inatla Kürt sorunun barışçıl ve demokratik çözümü için bu yolun siyasi çözümde gectiği inancımızdan geri dönmeyeceğiz. Demokratik çözüm için mucadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
Kaynak: Diyarbakır Söz
Yorumlar