DİYARBAKIR - Diyarbakır'da, Ali İhsan Arslan Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri için konser verilecek.
GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLER YARARINA KONSER
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görme engelli öğrencilere eğitim veren tek okul olan Ali İhsan Arslan Görme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri yararına Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu konser verecek.
Diyarbakır Valiliğinin de destek verdiği konserden elde edilen gelirle öğrencilerin eğitim ve giyim giderlerine katkıda bulunulacak.
BÖLGENİN TEK OKULU
Okul Aile Birliği Başkanı Hüseyin Acar, yaptığı açıklamada, oğlunun da görme engelli olduğunu ve aynı okulda eğitim aldığını ifade etti.
Okulun da bölgenin tek görme engelli okulu olduğunu, düzenleyecekleri etkinlikle hem okulu tanıtmayı ve görme engelli çocukları olan ailelerin çocuklarını okula getirmeleri için duyarlılık oluşturmayı hem de yardıma ihtiyacı olan çocukların eğitim giderlerini karşılamayı hedeflediklerini ifade eden Acar, 80 öğrenci kapasiteli okulda 64 çocuğun okuduğunu kaydetti.
KONSER 13 NİSAN'DA
Acar, yaklaşık 35 çocuğun yatılı olduğunu ve bunların köy ile civar illerden geldiğini belirterek, şöyle konuştu:
''Okulumuzun ve Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun iş birliğiyle çocuklarımız yararına 13 Nisanda konser verilecek. Buradan elde edilen gelirle çocuklarımızın giyim ve eğitim giderlerine destek olunacak. Ayrıca okulumuzun tanıtımı, çocuklarımızın motivasyonu ve duyarlılık oluşturmayı hedefliyoruz. Bizim çocuklarımızın diğer çocuklardan farkı olmadığını, devletin çocuklarımıza sahip çıktığını da anlatmak istiyoruz. Bu nedenle tüm hayırseverlere 'Görme engelli çocuklarımıza ışık olun' davetinde bulunuyoruz. Bize destek olmalarını istiyoruz.''
Diyarbakır Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Mehmet Emin Güneş de konser programlarıyla çakışmadığı sürece bu tür etkinliklere destek verdiklerini belirtti.
Kaynak: Diyarbakır Söz
Yorumlar