ÖĞRENCİLERE ÖSS DOPİNGİ

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Diyarbakır'da ÖSS öncesi lise son sınıf öğrencilerine yönelik 'Sınav Kaygısı ve Sınavda Başarının Yolları ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi' konulu bir seminer düzenledi.

ÖĞRENCİLERE ÖSS DOPİNGİ

Seyfettin AY

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Diyarbakır'da ÖSS öncesi lise son sınıf öğrencilerine yönelik 'Sınav Kaygısı ve Sınavda Başarının Yolları ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi' konulu bir seminer düzenledi.

Diyarbakır Rekabet Kurulu Anadolu Cumhuriyet Fen Lisesi Eren Şahin Çok Amaçlı Konferans Salonu'nda düzenlenen seminere, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, UKÜ Genel Sekreterlik Koordinatörü Mesut Şöhret ve UKÖ öğrencileri Gözde Gülşen ile Banu Çizmeci konuşmacı olarak katıldı. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Katkısıyla düzenlenen 'Sınav Kaygısı ve Sınavda Başarının Yolları ile Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi' konulu seminere lise son sınıf öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Seminerde bir konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Karadağ, 1984–1987 yıllarında Diyarbakır’da bulunduğunu ve tekrar burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde 3 yıl Bölüm Başkanlığını yaptığını söyleyen Karadağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"ÖSS’ye sayılı günler kaldı, bütün stres kaynaklarının nedeni; 3 saatlik sınavda ne yapacağız endişesi. Stres az ise başarı getirir, stres çok ise başarısızlığı doğurur. Özellikle çalışmayanlar ve artık geç diyenler için tavsiyelerim olacak; Öncelikle şunu belirteyim, 1 aylık bir süre içinde çalışarak başarılı olabilirsiniz. Asla geç olduğunu düşünmeyin. İlk önce geçmiş günleri tamamen kafanızdan silip önümüzde kalan süreyi gözden geçirin. Stres nedeniyle salgılanan adrenalin düşünceyi bloke eder, bu nedenle ders çalışan ama aşırı stresli olan öğrenciler bazen en basit soruyu çözemiyor."

ÖSS’deki kaygının temel nedenini kendine güven duygusunun azalmasına bağlayan Karadağ, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"3 saatlik ÖSS sınavını unuttun ve sonrasını düşünün. Biyolojik saatinizi ayarlayın ve ağırlıklı olarak çalışma saatlerinizi sınav saatlerine ayarlayın. Uzun paragraf sorularından korkmayın, uzun paragraf en kolay soru türüdür. Matematik’te kolay sorulardan başlayın. 40–45 dakika ders çalıştıktan sonra mutlaka 5-10 dakika ara verin. Günün 2 saatini sadece kendinize ayırın. Özellikle fiziksel aktivitelerde bulunun. Spor yapmanızı öneriyorum çünkü spor beyni çalıştırır. Umut ve özgüven sizi sınavda başarılı kılacaktır. Mutlaka ‘başaracağım’ diyin. Çünkü başarmamanız hiçbir neden yok."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap