CİZREDE OLAY!

CİZREDE OLAY!

CİZREDE OLAY!

ŞIRNAK-Şırnak'ın Cizre ilçesinde izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Hakkari'de 23 Nisanda polisle göstericiler arasında yaşanan olaylarda bir çocuğun yaralanmasını bahane ederek gösteri yapmak isteyen ve çoğunluğu çocuklardan oluşan grup, İdil kara yolu ile Otogar civarında yollara barikat kurarak izinsiz yürüyüş yapmak istedi.

Polisin uyarısına taşla karşılık veren grup, biber gazı ve tazyikli suyla dağıtıldı. Bu sırada açık penceresinden bir evin içine düşen biber gazından etkilenen 4 kişi, Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Öte yandan, Şırnak il merkezi ile Cizre ilçesinde esnafın bir kısmının iş yerlerini açmadığı belirtildi.

KADIN SÜRÜCÜYÜ TAŞLADILAR

Bu arada Cizre- İdil karayolunda bir grup gösterici kimliği henüz belirlenemeyen ve özel otomobiliyle giden bir kadınının otomobiline taşlı saldırıda bulundu. Atılan taşlar otomobilin camlarının kırılıp kaportasına hasar verirken, kadın sürücüye de atılan taşlarla yaralandı. Polis bu gruba müdahale ederek kadını kurtardı. Yaralı kadın Cizre Devlet hastanesi’ne götürülüp tedavi altına alındı. Polis, Cudi ve Nur Mahallesi’nde sokaklara barikatlar kurup ateş yakan göstericileri dağıtmak için operasyonlarını sürdürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap