KENYA HEYETİ ŞANLIURFA'DA

KENYA HEYETİ ŞANLIURFA'DA

KENYA HEYETİ ŞANLIURFA'DA

ŞANLIURFA  - GAP Bölgesinde incelemelerde bulunmak için Şanlıurfa'ya gelen Kenyalı 2 bakan ve beraberindeki heyete, GAP Bölge Kalkınma İdaresinde (BKİ) projeyle ilgili brifing verildi.

Kuzey Kenya ve Diğer Çorak Bölgeleri Geliştirme Bakanı İbrahim Elmi Muhammed ve Bölgesel Kalkınma İdareleri Bakanı Fredrick Omulo Gumo, kentteki temasları çerçevesinde ilk olarak, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti. Burada, Vali Vekili Abdulmuttalip Akdemir'le valilik makamında bir süre görüşen Kenya heyetine, Akdemir, Şanlıurfa'da mayıs ayında düzenlenecek ''Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'' hakkında da bilgi verdi.

Etkinliğin bu yıl üçüncüsünün gerçekleştirileceğini aktaran ve Kenya heyetini de buluşmalara davet eden Akdemir, ''Halil İbrahim Buluşmaları, bir iyilik ve cömertlik hareketidir. Bu etkinlikler ulusal düzeyde yapılmakta olup, insanlarda bu duyguların yeniden uyandırılması amaçlanmaktadır'' dedi.

KENYA HEYETİ

Daha sonra Karaköprü beldesindeki GAP BKİ'ye geçen Kenya heyeti, burada da Başkan Sadrettin Karahocagil'le bir süre makamında görüştü.

Heyettekilere daha sonra, proje ve idareyle ilgili brifing verildi.

İki bakanın yanı sıra Kuzey Kenya ve Diğer Çorak Bölgeleri Geliştirme Bakan Yardımcısı Muhammed Sasura, Çorak Bölgeleri Kaynak Yönetim Projesi Sorumlusu Abudarahman Abbas, Waso Nyrio Bölgesi İdare Müdürü Rahid Kassim, Eğitim Müdürü David Siele'nın bulunduğu heyete, TİKA Başkanlığı Afrika Bölge Uzmanı Halil İbrahim Okur da eşlik ediyor.

Heyet, kent merkezindeki temaslarının ardından Atatürk Barajı ve Ceylanpınar Tarım İşletmesinde de incelemelerde bulunacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap