İHD'DEN MÜDAHALEYE TEPKİ

İHD'DEN MÜDAHALEYE TEPKİ

İHD'DEN MÜDAHALEYE TEPKİ

İHD Genel Merkezi, Ömerli Yürüyüşü'ne ve Ağrı'da seçim sonuçlarını protesto eden kitleye yönelik müdahaleye tepki göstererek, uygulamanın ancak nefret duygularıyla izah edilebileceğini bildirdi.

İHD'DEN ÖMERLİ YÜRÜYÜŞÜ AÇIKLAMASI

İHD Genel Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada, Ağrı'da yerel seçim sonuçlarını protesto amacıyla yapılan eylemlere ve Abdullah Öcalan'ın doğum günü nedeniyle köyü olan Ömerli'ye yapılan yürüyüşe müdahalede edilmesine tepki gösterdi.

Ağrı'da ve Urfa'da yaşanan olaylarda sorumluluğu bulunanlar hakkında savcıların göreve çağrıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi: "4 Nisan günü Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nin Ömerli Köyü kırsalında kutlama ve şenlik yapmak isteyen binlerce insana 'Kamu güvenliğini tehdit ediyorlar' gerekçesiyle ateşli silahlarla saldırılması nefret duygularının zirveye çıktığı bir durum yaratmıştır. Aynı olayda milletvekillerinin de tartaklanması nefret duygusunun bir başka dışa vurumudur. Otopsi raporlarından da anlaşılacağı gibi yaşamını yitiren 2 kişi ateşli silah ve plastik mermi sonrası ölmüştür. Yerleşim yeri olmayan bir kırsal bölgede yapılan şenliğe saldırılması ancak nefret duygularıyla izah edilebilir."

AKP HÜKÜMETİNE YÜKLENDİ

Açıklamada, AKP Hükümeti'nin ve Genelkurmay'ın yerel seçimleri hazmedememesi sonucunda Ağrı ve Şanlıurfa'da yapılan kitlesel gösterilerde güvenlik güçlerinin aşırı güç kullandığına vurgu yapıldı. Ağrı'da ve Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi seçim sonuçlarına itiraz edenlere sert bir şekilde müdahale edildiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Müdahale sonrası yerlerde yatan kadınların tekmelenip coplanması, milletvekillerinin tartaklanması, gözaltına alınanların neredeyse tamamının darp edilmesi ve tutuklanması olağanüstü hal rejiminde bile rastlamadığımız bir uygulamadır" denildi.

Açıklamada son olarak Ağrı'da hukuksuz bir şekilde tutuklanan onlarca insanın bir an önce serbest bırakılması istenerek, hükümet ve Genelkurmay'ın da halk iradesine saygı duyması çağrısı yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Yorumlar

Yorum Yap