'Be hey gafiller, kendinize gelin!'

Erdoğan, cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerine değinirken, "Bunu bize şantaja dönüştürmeyin" dedi.

'Be hey gafiller, kendinize gelin!'

AK Parti Kızılcahamam 19. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstişare Toplantısı'nda açılış konuşmasında geçtiğimiz 10 yılın değerlendirmesini yaptı. Erdoğan, cezaevlerindeki açlık grevlerine değindi.

DEVAM EDEN AÇLIK GREVLERİ

Erdoğan, açlık grevi yapanların bunu şantaja dönüştürmemesini isterken, "Bu ülkede on binlerce insanın ölümüne vesile olan bir terörist başına idam verilmiştir. ama bu ülke, birilerinin, bazı malum yerlerin baskılarıyla idamı dahi kaldırmıştır. İdamı kaldırmak suretiyle şu anda İmralı’da yatmaktadır. Şu anda birçok insanımız kamuoyu araştırmalarında ’İdam yeniden gelsin’ diyor. Çünkü öldürülenin yakınlarının canı yanıyor. Diğeri işte gidiyor kebap partilerinde gününü gün ediyor” diye konuştu.

ABDULLAH ÖCALAN’IN TECRİDİ

Başbakan Erdoğan, Abdullah Öcalan’ın, istediği sürece ailesi ve kardeşleri ile görüşmeye devam edebilieceğini ifade ederken, "Herhangi bir engel yoktur ama avukatlar oktasında onu bir kenara koyun” dedi. Şu anda ölüm orucu tutan olmadığını iddia eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama bugün halen bazı köşe yazarları, ’2 tane ölüm orucu tutan var’ diyor. Yok. Niye yalan söylüyorsun? Köşenden de bu yalanı yazıyorsun. Zaten sıkıntı işte medyadaki bu çift yüzlü davrananlarda. Bunlar dağla müşterek hareket ediyorlar. Sorulduğu zaman da ’Şöyle köşe yazarı, böyle köşe yazarı...’ ’Başbakan da çok gerilimden yana, çok sert...’ Evet biz yumuşak başlıyız ama ne koyun ne kuzu değiliz.”

Erdoğan, 1920’de Büyük Millet Meclisi’ni yegane meşruiyet kaynağı olarak kabul ederek kurtuluş mücadelesini başlatan Gazi Mustafa Kemal’in, 1950’de ’yeter söz milletindir’ diyerek demokrasi bayrağını açan Menderes’in, 1983’te milletin desteğiyle kalkınma hamlesi başlatan Özal’ın, 1996 yılında vesayet yönetimine karşı milletin tercihiyle iktidara gelmeyi başaran Erbakan’ın takip ettikleri yolu izleyerek bugünlere geldiklerini söyledi.

CUMHURİYET HALK PARTİSİNE YÜKLENDİ

Erdoğan konuşmasının büyük bir bölümünde CHP’yi eleştirdi. Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü: "CHP’ye kalsa Türkiye hala Mili şef despotizmi ile idare ediliyor olurdu. Türkiye çok partili hayat geçtikten sonra CHP eski alışkanlıklarından, özlemlerinden vazgeçmedi. CHP yöneticileri 1950’ler boyunca da cumhuriyet bayramı kutlamalarına katılmamıştır."

Başbakan Erdoğan, CHP zihniyetinin vesayet sistemini canlı tutmak için kullandığı yöntemin sanal rejim krizleri ürettiğini, ülkedeki vesayet rejiminden nemalanan güç odaklarını da desteğine ihtiyaç duyuldukça bu oyunun defalarca sahnelendiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz