Beyoğlu’na mal varlığı operasyonu!

AK Partili eski Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun evine sabah saatlerinde polis baskın yaptı. Arama ve el koyma kararıyla birlikte Beyoğlu, eşi ve çocukları emniyete götürülerek ayrı ayrı ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, Beyoğlu ile tüm aile bireylerinin de mal varlıklarına tedbir konuldu.

Beyoğlu’na  mal varlığı operasyonu!

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinin AK Partili eski belediye başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun evine bu sabah saatlerinde kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesine bağlı ekipler tarafından baskın düzenlendi.

OPERASYON DÜZENLENDİ
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla nöbetçi sulh ceza sorgu hakimliğinden alınan arama ve el koyma kararıyla ikamete giden polisler evde 1,5 saat boyunca arama yaptı, suç deliği niteliğindeki bazı materyallere de el konuldu.  Arama ve el koyma işleminin tamamlanmasından sonra tutanak tutan polis ekipleri el konulan eşyaları tutanakla imza altına aldıktan sonra Hüseyin Beyoğlu, eşi Dürdane Beyoğlu, çocukları ile geçtiğimiz ay rüşvet suçundan tahliye edilen yardımcısı ve aynı zamanda eşinin yeğeni Sıddık Aycıl, banka hesap hareketlerinde yüklü miktarda para bulunan baldızı Deniz Gürdeğir emniyete götürüldü.  Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesinde sorgulanan Beyoğlu ve ailesi ile yardımcısı ve baldızı ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldılar.


İFADE SONRASI SERBEST BIRAKILDI
KOM Şubenin usulsüz işlemlerle ilgili fezleke hazırlayarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na göndereceği öğrenildi. Bu arada soruşturmanın genişletilmesi ve selameti açısından Hüseyin Beyoğlu ile eşi Dürdane Beyoğlu, çocukları, baldızı ve yardımcısı adına kayıtlı menkul ve gayrı menkul ne kadar mal varlığı varsa tümüne sulh ceza hakimliğince geçici tedbir kararı konuldu.
Suç gelirlerinin aklanması ve suçtan elde edilen gelir olabileceği nedeniyle soruşturma tamamlanıncaya kadar mal varlıklarına tedbir konulduğu öğrenildi. Bu arada Beyoğlu’nun özellikle geriye dönük 5 yıllık belediye başkanlığı döneminde gerek kendi adına, gerekse aile bireyleri adına kayıtlı olan taşınmaz mal varlıklarının kaynağının araştırılması için mali suçları araştırma kurulundan da rapor alınacağı öğrenildi.

MASAK MAL VARLIĞI ARAŞTIRMASI
Suç gelirlerinin aklanması ve suçtan elde edilen gelir kapsamında MASAK müfettişlerinin Beyoğlu ve ailesinin hesap hareketlerini mercek altına alarak kapsamlı bir rapor düzenleyip soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunacağı bildirildi.
Halen Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir müteahhitten 5,5 milyon lira rüşvet istediği için irtikâp suçundan adli kontrol ve yurtdışına çıkış yasağı kararıyla 15 yıl hapis istemiyle yargılanan Hüseyin Beyoğlu’nun 31 Mart’ta belediye başkanlığı görevinin sona ermesinden sonra da yurtdışına kaçabileceği ihtimali nedeniyle kendisi ve aile bireylerinin tüm Yeşil pasaportları iptal edilmiş ve tüm havalimanları ve kara hudut kapılarına bildirim yapılmıştı.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz