Erdoğan: "Senin kalibren ne kapasiten ne?"

AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinin yurtdışı seyahatlerini ilişkin eleştirilerine yanıt vererek, ''Ey CHP Genel Başkanı, senin kalibren ne kapasiten ne? Cürümün kadar yer yakarsın, daha fazla değil'' dedi.

Erdoğan:

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu'na, ''Arap, Müslüman diye yüz çevirdiğiniz, unuttuğunuz her ülkeye gittik ve gideceğiz'' diye seslendi.

CHP'nin kendi içine kapattığı bu ülkeyi büyütmeye, 21. yüzyılı da Türkiye yüzyılı yapmaya devam edeceklerini belirten Erdoğan, ''Sizin çarpık Türkiye algınızla, dünyanın Türkiye algısı arasında dağlar kadar fark var. Bugün bütün dünya Türkiye'yi konuşuyor, Türkiye'yi alkışlıyor, Türkiye'nin başarılarını örnek olarak gösteriyor'' dedi.

ERDOĞAN KILIÇDAROĞLU'NA SERT ÇIKTI

Başbakan Erdoğan, ''CHP'ye gönül vermiş kardeşlerimin burayı iyi dinlemesini rica ediyorum'' diyerek, şöyle konuştu: ''Recep Tayyip Erdoğan'a gideceği bir ülke bırakmayacağım, dedikten sonra devam ediyor Kemal Kılıçdaroğlu; 'Avrupa'dan insan hakları ödülü alacaktı, aldı mı? alamadı, gidemedi' dedi. Mesele ne? Bu sözlerle, ifadelerle CHP Genel Başkanı neyi kastediyor? Biz 17 Martta Almanya'ya ziyaret yapacak, Köln'deki gençlik ve spor çalıştayına katılacak, ardından da Bonn kentinde şahsıma tevdi edilecek Steiger Ödülü alacaktım. Bu programı son anda iptal ettik. Maalesef bir gün önce, 16 Martta Afganistan'da bir helikopter kazasında 12 askerimiz, subayımız şehit oldu. Biz ülkede böyle bir acı varken, Almanya programını yapamazdık ve yapmadık, iptal ettik, burada şehitlerimizle birarada olduk. Fakat Sayın Kılıçdaroğlu burada başka bir şeyi kastediyor.

PROTESTO GÖSTERİLERİ ORGANİZE EDİLDİ

Hatırlarsanız bizim katılacağımız o ödül törene esnası sırasında, Almanya'da bazı protesto gösterileri organize edildi. Kimler organize etti bu protesto gösterilerini? Avrupa'daki PKK yandaşları, Ermeni örgüt ve yandaşları. Alevi kardeşlerimi, tüm Alevileri tenzih ediyorum, Almanya'da PKK ve Ermeni örgütleriyle birlikte, isminin başında Alevi sıfatı olan bazı dernek ve federasyonlar o gösteriyi birlikte organize ettiler. CHP Genel Başkanı, aylardır bu baklayı dilini altında saklıyor, mesele bu. CHP Genel Başkanı, bizim oraya gösterilerden dolayı gitmediğimizi ima ediyor, bunu da adeta bir zafer gibi CHP'nin başarısı gibi sunmaya çalışıyor. Bu son derece tehlikeli bir tavırdır, bu tavrı ayrımcı bir tavırdır, bu tavır PKK yandaşlarına, Türkiye düşmanı bazı Ermeni örgütlerine cesaret veren bir tavırdır.

CHP Genel Başkanı kusura bakmasın, onun aklı almıyor olabilir ama bizim o programı iptal etme sebebimiz şehitlerimizdir. Biz gösteri yapılacak, PKK ve Ermeni örgütleri gösteri yapacak, CHP Genel Başkanı da onlara destek verecek diyerek, hiç bir ülkeye gitmemezlik etmedik, etmeyiz. Daha dur bakalım Sayın Kılıçdaroğlu, sen Sivas'ın ötesine yeni gitmeye başladın, Hakkari'ye PKK destekli gittin, bir tane Türk Bayrağı açamadın orada, bize neyi anlatıyorsun. CHP Genel Başkanı'nın hayal dünyası, ufku çok küçük olabilir ama Türkiye çok büyük bir ülke.

 

TÜRKİYE'NİN BÜYÜK BİR ÜLKE OLDUĞUNU

Türkiye kendi vatandaşına sahip çıktığı kadar, başka ülkelerin de vatandaşlarına sahip çıkar, kol kanat gerer. Her yere barış mesajlarını ileten, yardım götüren bir ülkedir. Türkiye artık alan el değil, veren eldir. En son Suriye'de alıkonan, uzun süre kendilerinden haber alınamayan 2 genç gazeteci arkadaşımız, yoğun girişimlerimiz neticesinde İran'ın da desteğiyle Anneler Günü'nde annelerine, babalarına teslim edildi. Türkiye'yi gazeteci düşmanı ülke gibi dünyaya haksız yere karalayan ama İsrail'i öven, öldürülen gazeteciler için, Türk gazeteciler için Suriye yönetimine ses çıkaramayan CHP Genel Başkanı, elbetteki Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu anlayamaz.

Bakın CHP demiyorum, CHP Genel Başkanı diyorum. Zira, Suriye politikasıyla, sürekli ima ettiği Almanya'daki ödül törenine ilişkin tavrıyla, biliyorum ki CHP kitlesi ile CHP Genel Başkanı farklı yerdeler. Bir kez daha açık açık söylüyorum. CHP de böyle bir genel başkan, CHP seçmeni için büyük bir talihsizliktir, bizim için talihtir. Kendi teşkilatının belediye başkanlarının arkasında kalan, her fırsatta posta konulan biri Genel Başkan olabilir ama hiç bir zaman lider olamaz.''

Kaynak: Diyarbakır Söz