Erdoğan Tevcih Töreninde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası Tevcih Töreni'nde konuştu.

Erdoğan Tevcih Töreninde!

Erdoğan, Türkiye'nin 3 farklı kategoride nişan ve madalyası bulunduğunu ve kısa süre önce de madalyalar ve nişanlar kanununda yaptıkları değişiklikle buna bir tane daha ekleyerek 'Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı'nı ihdas ettiklerini belirterek, "Amacımız deprem, yangın, sel gibi doğal afetler ile salgın hastalıklara karşı mücadelede kahramanlık sergileyenleri bu madalya ve nişanla ödüllendirmektir. Biraz sonra takdim edeceğimiz madalya ve nişanlarla yeni uygulamanın ilk adımını atmış olacağız. Biz kimsenin bizim yaşadıklarımızı yaşamasını da böyle ağır kayıplar ve yıkımlarla sınanmasını da istemeyiz ama afetlerin hayatın bir gerçeği olduğunu da unutmuyoruz. En zor günlerimizde yanımızda olan sizler gibi fedakarlık abidelerini ihmal edemeyiz. Gayreti, fedakarlığı, iyiliği karşılıksız bırakmamak bizim kadim kültürümüzün bir gereğidir. İnsanlara teşekkür etmeyen Allah'a da şükretmez. İşte bugünkü törenimizle sizlere teşekkür borcumuzu ödemek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasının ardından deprem bölgelerinde arama kurtarma faaliyeti yapan 218'i Türk, 116'sı yabancı 334 kişi Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası ve Nişanı tevcihine layık görüldü. Erdoğan, törene katılan protokol üyeleriyle arama kurtarma ekiplerine madalya ve nişanlarını takdim etti. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler