Batman Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü, jeolojik amaçlı incelemelerini Siirt'te de sürdürdü. Siirt'in Madenköy ve civarında bulunan Park Elektrik tarafından işletilen bakır yataklarına giden Jeoloji Mühendisliği Bölümü buradaki maden işletme, zenginleştirme tesislerini ve bakır cevherini yakından inceleme imkanı buldu. Çalışmalar esnasında öğrencilerin maden yatağının oluşumu, tanınması, cevherleşme, cevher-kayaç ilişkisi, cevherin ayırtlanması, cevherin konsantrasyonu için gerekli zenginleştirme aşamaları yerinde görüldü.
BAKIR MADENİNDE İNDİLER
Öğrencilerin yapılan incelemeyle maden yataklarını yakından tanıma fırsatı bulduklarını belirten Bölüm Başkanı Doç. Dr. M. Tahir Nalbantçılar, " Bizlere bölgemizdeki en önemli bakır madeni olan bu maden yatağını öğrencilerimiz yakından inceleme ve tanıma fırsatı buldu. Bu olanağı sağlayan Park Elektrik yetkililerine teşekkür ederiz." diye konuştu.
ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYEN
Çalışmaya katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Eren, Batman Üniversitesi olarak hem Batman'da hem de yakın çevrelerdeki yeraltı kaynaklarını tanımak ve potansiyelini anlamak amacıyla yürütülen bu incelemeleri desteklediklerini ve bu tür araştırmaların üniversitenin bir görevi olarak gördüklerini söyledi.
Jeoloji Mühendisliği Bölümü Maden Yatakları ve Jeokimya Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. H. Alim Baran ise bu bölgede araştırılmayı bekleyen daha çok alanın olduğunu dile getirerek bu alanlar içerisinde de yeni maden sahalarının bulunacağı kanaatinde olduğunu belirtti.
Yrd. Doç. Dr. Murat Ünal, Yrd. Doç. Dr. Sema Tetiker ve Yrd. Doç. Dr. Salih Dinç'in de katıldığı incelemelerde araziden çeşitli kayaç ve cevher örnekleri alındı.
Kaynak: Diyarbakır Söz