Kobani Davasında tarihi gün; Selahattin Demirtaş duruşmaya katılmadı, Aysel Tuğluk beraat etti: peki, tutuklanan ve beraat eden diğer isimler kim?

Aralarında eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı ‘Kobani Davası’nın karar çıkması beklenen 83’üncü celsesi Ankara Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülüyor.

Kobani Davasında tarihi gün; Selahattin Demirtaş duruşmaya katılmadı, Aysel Tuğluk beraat etti: peki, tutuklanan ve beraat eden diğer isimler kim?

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen duruşma öncesi farklı kontrol noktalarında kimlik ve araçlar kontrol edildi. Jandarma personeli hatıra fotoğrafı çektirdi. Salona basın mensupları, avukatlar, siyasi parti temsilcileri hariç kimse alınmadı.

DEMİRTAŞ KATILMADI!

Öncekilere oranla çok kalabalık bir izleyici kitlesinin olduğu duruşmayı DEM Parti eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır’ın da arasında bulunduğu CHP heyeti, DBP eş genel başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, DEM Parti milletvekilleri, çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi, çeşitli ülkelerin büyükelçilik temsilcilerinin de olduğu çok sayıda kişi izliyor.

Tutuklu yargılanan siyasetçiler Alp Altınörs ve İsmail Şengül, duruşma salonuna getirildi.

Selahattin Demirtaş ve diğer bazı siyasetçilerin duruşmaya katılmayacağı öğrenildi.

ALTAN TAN, “BERAATİMİ TALEP EDİYORUM”

Altınörs’ün ardından tutuksuz yargılanan Altan Tan, Beyza Üstün ve Can Memiş, SEGBİS aracılığıyla son sözlerini söyledi.

Altan Tan, “Her hangi suç işlemedim. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Duruşmaya 14.30’a kadar öğlen arası verildi, saat 15 sularında yeniden başladı.

Mahkeme başkanı kararı açıklamaya başlayınca avukatlar alkışlarla protesto edip salondan ayrıldı.

Karar sanık ve avukatların yokluğunda okunuyor.

VERİLEN CEZALAR BELLİ OLDU

Ahmet Türk: ‘Örgüt üyesi olmak’ suçlamasından 10 yıl hapis cezası.

Ali Ürküt: Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası. Önce 16 yıl, ardından 13 yıl dört ay hapis cezasına indirildi. Tutukluluğun devamına karar verildi.

Alp Altınörs: ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’ suçunun ‘yardım sıfatında kalması nedeniyle’ 18 yıl hapis cezası. Tutukluluğun devamına karar verildi.

Altan Tan: Beraat.

Ayhan Bilgen: Beraat.

Ayla Akat Ata: ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçunun oluşmadığı ancak ‘örgüt üyeliği’ gerekçesiyle altı yıl altı ay hapis cezası verildi. Artırım ve indirimle birlikte dokuz yıl dokuz ay hapse mahkum edilen Akat’ın tahliye edilmesine hükmedildi.

Aynur Aşan: ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’ suçunun oluşmadığına kanaat getirildi ancak ‘örgüt üyeliği’ gerekçesiyle dokuz yıl ceza verildi. Tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Aysel Tuğluk: Beraat.

Ayşe Yağcı: Dokuz yıl hapis cezası. Tahliyesine karar verildi.

Beyza Üstün: Beraat.

Berfin Özgür Köse: Beraat.

Bircan Yorulmaz: Beraat.

Bülent Parmaksız: Tutukluluk halinin devamıyla birlikte birden fazla atılı suçlamadan toplamda 23 yıl hapis cezası verildi.

Can Memiş: Beraat.

Cihan Erdal: 16 yıl hapis.

Dilek Yağlı: 16 yıl hapisle birlikte tutukluluk halinin devamına kararı verildi.

Emine Ayna: 12 yıl ve tahliye.

Gülfer Akkaya: Beraat.

Gülser Yıldırım: Beraat.

Figen Yüksekdağ: 32 yıl dokuz ay hapis cezası.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Spor Merkezi