Olaylı Genel Kurul(TBMM) Meclis Başkanı NumanKurtulmuş’un yönetiminde tekrar başladı

Tartışmalar nedeniyle sıkça ara verilen TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un yönetiminde tekrar başladı.

Olaylı Genel Kurul(TBMM) Meclis Başkanı NumanKurtulmuş’un yönetiminde tekrar başladı

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un yönetiminde tekrar başladı. Meclis Başkanı Kurtulmuş, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan'a kınama cezası verilmesini Meclis oylamasına sundu. Yapılan oylama sonrası Şık ve Özalan'a kınama cezası verildi.
Oylama öncesi konuşan Kurtulmuş, “Usul tartışması birleşimi yöneten başkan değiştiği için söz konusu değildir. Gündemdeki görüşmelere devam ediyoruz. Sayın Grup Başkan Vekillerinin içeride uzlaşmaları sağlanmıştır. Öncelikle şunu ifade etmek isterim; dün bu salonda, TBMM Genel Kurulu'nda Cumhuriyet tarihimizin en önemli oturumlarından birisini gerçekleştirdik. Bütün dünyaya örnek teşkil eden, bütün partilerden milletvekillerinin katıldığı bir oturum yapıldı. Sizlerden istirhamım bugünkü olağanüstü oturumda, Meclis'e yakışacak temiz bir dil içerisinde ve temiz bir davranış içerisinde Meclis'in bundan sonraki süreçlerini devam ettirmektir. Şimdi görüşmelere devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA