Toplu istifalar istendi

AK Parti’deki “İl Başkanı”belirsizliği sürerken, Genel Merkez, “Yönetim Kurulu” üyelerinin de istifasını istedi.

Toplu istifalar istendi

DİYARBAKIR- Başbakan Erdoğan’ın bir gazeteye verdiği ‘Dindar Kürtler BDP’ye oy veriyor’ röportajından sonra il başkanları toplantısında ‘benim böyle bir il başkanım olamaz’ sözleriyle çıkıştığı İl Başkanı Halit Advan’ın istifasından sonra da AK Parti Diyarbakır teşkilatında sular durulmuyor. Yeni il başkanının henüz belli olmadığı ancak kulislere sızan bilgilere göre 20’ye yakın isim arasında yapılan eleme sonucu 2 ismin aday olarak kaldığı il başkanlığı için gözler genel merkezin kararına çevrilirken, il yönetiminde istifa şoku yaşandı.

 

İSTİFALAR GENEL MERKEZE GÖNDERİLDİ

İddiaya göre genel merkezin istifasını istediği il yönetimi,toplu olarak istifa etti. İstifa dilekçelerinin genel merkeze gönderildiği öğrenilirken, il yönetiminin yeni il başkanı atanana kadar göreve devam edeceği vurgulandı.

Haber merkezimizin telefonla ulaştığı parti yöneticileri konuyla ilgili açıklamada bulunmaktan kaçınırken, kulislere sızan bilgilere göre yeni il başkanı için Başbakan Erdoğan’ın kararı bekleniyor. Parti yöneticilerinin görüş ve önerilerini alan Erdoğan’ın işaret edeceği ismin yeni il başkanı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz