VİDEO - AK Parti 2028 için kampta

AK Parti'nin 31'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, Kızılcahamam'da başladı. Yerel seçim sonuçları ve parti çalışmalarının değerlendirileceği kampta bakanlar sunum yapacak, AK Parti'nin yeni yol haritası belirlenecek.

VİDEO - AK Parti 2028 için kampta

AK Parti büyük kongre öncesi, Kızılcahamam'da kampa girdi. kampta İlk olarak Genel Merkez çalışmalarına ilişkin oturum yapılacak. Bu oturumda, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Ziya Yılmaz, Ali İhsan Yavuz ve Erkan Kandemir, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonuçlarına ilişkin sunum yapacak. Seçmenin talep ve beklentilerine uygun politikalar belirlenecek. 2028 seçimlerine giden yolda AK Parti'nin izleyeceği yol haritası şekillenecek.

AK Parti TBMM Grup Başkanı Abdullah Güler'in başkanlığındaki oturumda ise grup başkan vekilleri ve grup yönetim kurulu üyeleri, partinin Meclis çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verecek.

İstişare ve değerlendirme kampında, seçim değerlendirmesi, genel merkez ve Meclis çalışmalarının yanı sıra eğitim, ekonomi, enerji tarım, adalet, güvenlik ve dış politika konuları da görüşülecek.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sunum gerçekleştirecek.

Kamp, yarın yapılacak genel istişare ve değerlendirmenin ardından Başkan Erdoğan'ın kapanış konuşmasıyla sona erecek.

Bu yıl tasarruf tedbirleri kapsamında milletvekillerine kampa eş, çocuk ve danışmanları olmadan "yalnız" gelmeleri kararı tebliğ edildi. Karar kapsamında sadece MYK üyeleri ve bakanlara birer personelin refakat etmesine izin verildiği öğrenildi.

1-2 Temmuz'da gerçekleştirilecek 2'nci istişare ve değerlendirme kampına ise belediye başkanları katılacak. Yerel yönetimlerde atılacak adımlar, gelecek dönemde yapılacak icraatlar gözden geçirilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz