Bölgenin en iyisi D.Ü. hastaneleri

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hizmet veren özel ve kamu hastaneleri arasında uzmanlık ve teşhis tedavi alanında yapılan araştırmada Dicle Üniversitesi Hastanelerinin önde geldiği belirlendi.

Bölgenin en iyisi D.Ü. hastaneleri

Bölgedeki 11 ilde faaliyet gösteren özel ve kamu hastaneleri arasında uzmanlık, teşhis, tedavi alanında ve sahip olduğu tıbbi cihazlar bakımında yapılan araştırmada, gerek uzman kadro, gerek teşhis tedavi ve gerekse sahip olduğu son teknoloji tıbbi cihaz sayısı bakımında en iyi hastanenin Dicle Üniversitesi Hastaneleri olduğu ortaya çıktı.

Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Bingöl, Muş, Siirt, Bitlis, Van, Şırnak ve Diyarbakır ilerinde hizmet veren özel ve kamu hastanelerinde verilen sağlık hizmeti kalitesi, yatak ve tıbbi cihaz kapasiteleri araştırıldı. Yapılan araştırmada D.Ü. Hastanelerinin Bölgenin en büyük yatak ve tıbbi cihaz kapasitesine sahip olduğu, TSE Belge ve Bayraklı ilk ve tek hastane olduğu, En iyi araştırma merkezi, en iyi hasta bakım üniteleri, en iyi tedavi yöntemleri ve en gelişmiş tıbbi cihazlara sahip olduğu belirlendi.

BÖLGEDE HAKLI BİR ÜNE SAHİP 

Bölgedeki hastanelerin hangi dalda uzmanlaştıkları ve hangi alanda ünlendikleri konusunda yapılan araştırmada, ününü hastaları için geliştirdiği yenilikler ve hizmetlerle koruyan ve tıpta yeni tedavi yöntemleri ile uzman olan D.Ü.Hastaneleri, bölgede yapılmayan ilk ameliyatların yapıldığı, ilk estetik cerrahi, böbrek, karaciğer, kornea gibi organ ve ilik naklinin ve her türlü kalp ve diğer ameliyatların yapıldığı hastane unvanına sahip olduğu belirlendi.

Diyetten astıma, kanser’den dolaşım bozukluklarına, baş ağrılarına, varisten böbrek taşına, barsak hastalıklarından mide rahatsızlıklarına, yüksek tansiyondan kalp rahatsızlıklarına, organ naklinden ilik nakline, anjiyo dan By-pass ve diyabete kadar yığınla hastalık D.Ü. Hastanelerinde tedavi ediliyor.

11 ilden yaklaşık 10 milyon insana hitap eden ve ayakta tedavi bölümlerinde de her gün binlerce hastanın tedavi edilerek sağlığına kavuştuğu D.Ü. Hastaneleri her türlü ameliyat ve cerrahi müdahalelerde de tercih edilen hastane durumunda.

HASTALARDAN EK ÜCRET ALINMIYOR

Resmi ücretin dışında hastalardan ek ücret almayan D.Ü. Hastaneleri, bölgedeki başarı konusunda gelişmiş birçok hastaneden daha iyi durumda. Batı illerinden sağlık turizmi kapsamında çok sayıda hasta kabul eden hastane, sosyal güvencesi olan hastalardan ameliyatlar başta olmak üzere hiçbir tedaviden ek ücret almıyor. Sosyal güvencesi olmayan hastaların tedavisi de batı illerinde alınan ücretin neredeyse onda biri fiyatına yapılıyor.

HER YIL 20 ARAŞTIRMA PROJESİ

Her yıl en az 20 araştırma projesi yürüten öncü bir hastaneler grubu durumunda olan D.Ü. Hastanelerinin öncelikli hedefi organ nakli, ilik nakli, kornea nakli ve kalp ameliyatları olduğu belirlenirken, dâhiliye, üroloji, yanık tedavisi, estetik cerrahi, onkoloji. endokrin, yoğun bakım merkezi, check-up klinikleri bakımında da bölgenin en büyüğü.

Beş yıldızlı otel konforuna sahip ve Ortadoğu’nun en büyük ve en kapsamlı hastanesi olan Kalp Hastanesi yatak kapasitesiyle, ameliyathaneleriyle, 24 saat görev başında olan uzman doktorlarıyla, alışılmış tedavi ve cerrahi yöntemlerin dışında komplike hizmetler sunuyor.

Kök hücre nakli ve Karaciğer, böbrek ve kornea nakli ve kalp ameliyatları için bölgede ve komşu ülkelerden çok sayıda hasta kabul eden D.Ü. Hastaneleri, 1300‘ü aşkın yatak kapasitesi ile bölgedeki sağlık turizminin kalbi durumunda.

Kaynak: Diyarbakır Söz