Cep telefonunu artık kulaklarınızda rahat rahat kullanabilirsiniz! Kanser yapmıyor!

Cep telefonunu beyne yakın tutmama gerekliliği yıllardır uzmanlar tarafından avaz avaz bağrılmaktayken, avusturalya uzmanlarınını cep telefonu üzerinde yaptığı çalışmalar, cep telefonunun beyin kanserine yl açmadığı yönünde değiştirildi

Cep telefonunu artık kulaklarınızda rahat rahat kullanabilirsiniz! Kanser yapmıyor!

Cep telefonunu beyne yakın tutmama gerekliliği yıllardır uzmanlar tarafından avaz avaz bağrılmaktayken, avusturalya uzmanlarınını cep telefonu üzerinde yaptığı çalışmalar, cep telefonunun beyin kanserine yl açmadığı yönünde değiştirildi

Akıllı telefon kullanıcılarına iyi haber Avustralya'da yapılan bir araştırmadan geldi.

29 yıl boyunca akıllı telefonların beyin kanserine yol açıp açmadığını inceleyen araştırmanın sonucuna göre, telefonların kansere yol açtığına dair bir bulguya ulaşılmadı.

1982 ila 2013 yılları arasında ülkedeki artan beyin kanseri vakalarını mercek altına alan ekip, cep telefonu kullanımının kanser vakalarında artışa neden olmadığı sonucuna vardı.

Bu istatistik veriyi değerlendiren ekip, cep telefonları ile beyin kanseri arasında doğrudan bir bağ olmadığı sonucuna vardı. Zira araştırmaya göre, cep telefonlarının yaygınlaşmasının ardından erkeklerde görülen beyin kanseri vakalarında ufak bir artış olurken, kadın hastalarda gözle görülür bir artışa rastlanmadı.

Avustralyalı uzmanların açıklamalarından önce bilinenler;

İstanbul Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ''Cep telefonunun sağlığa zararları'' konulu konferansa ilişkin yapılan açıklamaya göre, konferans Türkiye, Fransa, Yunanistan, İtalya, İsrail ve Amerika'daki araştırma merkezlerinden gelen uzmanların katılımıyla gerçekleştirildi.

Konferansta konuşan Amerika Çevre Sağlığı Örgütü (Environmental Health Trust) Kurucu Başkanı Dr. Devra Davis, bugün dünyada cep telefonları tarafından üretilen mikrodalga radyasyon seviyesinin spermlere zarar verdiğine dikkati çekerek, ''Günde yaklaşık 2 saat cep telefonu kullanan erkeklerin sperm sayısı normal erkeklere nazaran yüzde 30 düşürüyor. Günde 4 saatten daha uzun süre cep telefonu kullanımı ise sperm sayısını yüzde 40 oranında azaltıyor. Dolayısıyla bu kişilerin çocuk sahibi olma ihtimalleri azalıyor. Ayrıca hamilelik sırasında bebeklerin DNA ve hafızalarını olumsuz etkiliyor'' dedi.

Titreşimli dijital cep telefonu sinyallerinin de bağışıklık sistemini onaran insan kan hücrelerine, saç köklerine ve lenfositlere zarar verdiğini ve tahrip ettiğini vurgulayana Davis, cep telefonunun kulakta veya kulağa yakın mesafede 50 dakikadan fazla tutulmasıyla sağlıklı bir bireyin beyninde değişikliklere yol açtığına dikkat çekerek, ''Vücut ve beyin her an cep

telefonlarının yaydığı mikrodalga radyasyonun yarısını emiyor. Telefon ile konuştuğumuz zamanlarda mikrodalga radyasyon nedeni ile beyin hücrelerimizin bir kısmı ölmeye başlıyor'' diye konuştu.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Lloyd Morgan ise da telefonlarının baz istasyonları tarafından üretilen mikrodalga radyasyon seviyesinin, mikrodalga fırın içerisinde olduğu kadar büyük olduğuna dikkat çekerek, ''İnsanların bu kadar yakınında olmaları yasaklanmalıdır. Türkiye, aktif olan baz istasyonların yerleşim yerlerine kurulmasını yasaklayan düzenlemeler yapmalıdır'' dedi.

Gazi Üniversitesi Biyofizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Seyhan da Türkiye'nin baz istasyonu yerleştirme konusunda özel bir dikkat harcaması ve insanların onlarla direkt temas kurmalarını engellemek için girişimlerde bulunulması gerektiğinin altını çizdi.

Toplantıda açıklanan Atina Üniversitesi Hücre Biyolojisi ve Biyofizik Bölümü ''Elektromanyetik Biyoloji Araştırma Takımı'' çalışmasında ise cep telefonlarının özellikle hafızaya zarar verdiği, nörolojik proteinleri ve beyin metabolizma proteinlerinin etkisini değiştirdiği ve DNA tahribatına neden olduğu bilgileri yer aldı.

KORUNMAK İÇİN BU TEDBİRLERİ ALIN!

Açıklamaya göre, Amerika Çevre Sağlığı Örgütü Kurucu Başkanı Devra Davis'in ''Cepteki Tehlike'' kitabında, cep telefonlarının zararlarından korunmak için alınabilecek en etkili bazı önlemleri şöyle sıraladı:

''-Cep telefonunuzu hiçbir zaman direkt olarak başınıza veya vücudunuza tutmayın. -Cep telefonu ile konuşurken diafon, kulaklık, hands-free cihazları veya tüplü kulaklık kullanın. -Mümkün oldukça sabit telefonları kullanmaya çalışın. -Cep telefonunuz açıkken vücudunuza yakın bir yerde taşımayın. Örneğin cep telefonunuzu cebinizde veya göğsünüzde taşımayın. Cep telefonunuz açıkken, kullanmıyor olsanız bile radyasyon yaymaya devam eder. -Cep telefonunuzun sinyal seviyesi düşükken veya cep telefonunuz çekmediğinde daha güçlü çalışır ve daha çok radyasyon yayar. -Cep telefonlarını çocuklardan uzak tutun. -Çocuklar yetişkinlerden en az 2 kat daha fazla mikrodalga radyasyon emerler. Hamileler cep telefonlarını karınlarından kesinlikle uzak tutmalıdır. -Uyurken cep telefonunuzu yakınınızda bulundurmayın. Siz uyursunuz, ancak cep telefonunuz uyumaz. Cep telefonunuz açık olduğu müddetçe radyasyon yaymaya devam eder. Cep telefonunuzu yastığınızın altına, yatağınızın yanındaki komodine veya uyumakta olan birinin yakınına koymayın.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler