Yağmur'a tam not

Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri, Hastane Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur’a tam not verdiler.

Yağmur'a tam not

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Sevinç, Diyarbakır Söz Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Yardımcı Doç. Dr. Mustafa Şenay Canoruç’un da aralarında bulunduğu İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir dizi incelemelerde bulundu.

İL İNSAN HAKLARI KURULU ÜYELERİ, ÇALIŞMALARI TAKDİR ETTİ

Üniteleri tek tek gezen, kat hizmetlerini inceleyen ve hastalarla görüşen kurul üyeleri, özellikle inşaatı devam eden Acil Servis’in genişletme çalışmalarında kurallara uyup uyulmadığını inceledi. Daha sonra hastanenin konferans salonuna geçen İl İnsan Hakları Kurulu üyelerine, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Yağmur tarafından geniş kapsamlı bir sunum yapıldı.

HASTANENİN GENEL YAPISI

Başhekim Yağmur, hastanenin genel yapısı, hastalara verilen hizmetler ve işleyiş hakkında bilgi verdikten sonra şu açıklamalarda bulundu: ‘Hastanemizde ilk etapta 450 yatak sayımız bulunmaktaydı. Şu an itibarıyla yatak sayımız 748. Hizmete girdiğimiz ilk günden bu güne kadar toplam bir milyon altı yüz bine yakın hastaya bakıp tedavisini gerçekleştirdik.

Hastanemizin en önemli avantajlarından biri olan genişleme özelliğini değerlendirerek, hastane binamızın alanını yaptığımız bir dizi görüşmeler ve ziyaretler sonrası genişlettik. Göreve geldiğimiz günden bu yana startını verdiğimiz projelerin tamamlanmasıyla birlikte en büyük hedefimiz olan kampüsü meydana getireceğiz.

86.000 metrekare alan üzerine yapılmış olan hastane arazisini yaptıkları bir dizi girişimler sonucu doksan bine metrekareye çıkardık. Personelsiz bir boş binanın teslim aldıktan sonra, yapacağımız çalışmaları tek tek ele alıp harekete geçtik. Kısa sürede eksiklikleri giderdik. Bugün itibariyle personel sayımız iki bin sekiz yüz yirmi. Kod sistemini de hastaneye kazandırarak modern hastanelerde uygulanan bir uygulamayı daha hastanemize kazandırdık’ diye konuştu.

‘İNŞAATINI YAPANDAN ALLAH RAZI OLSUN’

Başhekim Yusuf Yağmur, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sağlam temeller üzerine inşa edildiğini ve inşaat aşamasında modern bir dizayn ile yapıldığını belirterek, ”Binayı yapan ve yaptırandan Allah razı olsun. Hem seçilen yer, hem de kullanılan malzeme bakımından çok sağlam bir yapıdır. Hastanemizin en önemli avantajlarından biri de genişleme özelliğidir. Buraya yeni üniteler ve bölümler inşa edilebilir. Arazi olarak sıkıntı yok.Bunlar yapıldığı zaman da büyük bir kampus meydana gelecektir.” dedi.

ACİL SERVİS 3 BÖLÜMDEN OLUŞACAK

‘Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük yatak kapasiteli hastanesi olduklarına dikkat çeken Prof. Dr. Yağmur, şöyle devam etti:

‘Hakkari’den Muş’a kadar bir çok yerden hasta kabulü yapıyoruz. Kısa süre içinde Diyarbakır’ın yanı sıra bütün bölgemizin umudu haline geldik. İlk başlardaki sıkıntıları önemli ölçüde aştık. Teknik donanım, personel ve tıbbi imkan bakımından eksiğimiz yok. Yeni üniteler inşa ederek, hizmete açıyoruz. Acil servisin genişletme inşaatı büyük bir hızla devam ediyor. Acili 3 bölüme ayırmayı hedefliyoruz. Ülkemiz ve Batı Avrupa ülkelerinde modern tıpta kullanılan yeşil, sarı, kırmızı bölümlere ayırarak daha iyi ve kaliteli hizmet sunulmasını sağlayacağız’.

BÖLGENİN EN BÜYÜK YANIK MERKEZİ

Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur, hastanenin 18 yanık ünitesi olduğunu ve yoğun bakım ünitesiyle birlikte toplamda 36 hastaya hizmet verecek kapasitede olduğunu belirterek, ‘Yataklı yanık merkezi kuruyoruz. Böylece 1 ay içinde içinde tek kişilik yoğun bakımlar ve ameliyathanesi olan bölgenin en büyük yanık merkezini hayata geçirmiş olacağız. 3. derece ciddi hastaları tedavi olanağına kavuşacağız’.

ORGAN NAKLİNE 1 AY İÇİNDE START VERİLECEK

Başhekim Yusuf Yağmur, bölgenin büyük ihtiyaç duyduğu organ nakli konusu için de altyapı çalışmalarının bütün hızıyla sürdüğünü belirterek, Sağlık Bakanlığı’nın izin verilmesiyle birlikte 1 ay içinde organ nakli operasyonlarına başlayacaklarını ifade etti.

7 GÜN 24 SAAT SAĞLIK HİZMETİ

Başhekim Yusuf Yağmur, zaman zaman bütün personelleri sempozyum, seminer benzeri etkinliklerle kurum içi çalışmalarla ilgili eğitime tabi tuttuklarını belirterek, ‘Ben ve bütün mesai arkadaşlarım, mesai kavramı gözetmeksizin 7 gün 24 saat hastalarımıza şifa dağıtmak için çaba sarfediyoruz. Özellikle modern tıbbın sunduğu bütün olanakları hastanemize sağlamak için devamlılık arzeden bir çalışma içindeyiz’ şeklinde sözlerini tamamladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler