6 puan şart

Konya Torku Şeker galibiyeti e Tokatspor’unda yenilmesiyle yarışta 1 adım öne geçen Diyarbakırspor’un üst üste yapacağı 2 maçı kazanarak ligde kalmayı garantilemek istiyor.

6 puan şart

Yeşil-Kırmızılı takım ilk kez yenik duruma düştüğü bir maçı kazanmasını bildi.

OFSPOR VE PENDİK MAÇLARI ÖNEMLİ

Konya Torku Şekerspor’u 2-1 yenerek yarıştaki en önemli rakibi Tokatspor’un da Gaziosmanpaşa’ya yenilmesiyle ligde kalma yarışında tekrar öne geçen Diyarbakırspor’un kötü bir sürprizle karşılaşması için çok dikkatli olması şart. Puan kayıplarının telafisinin olmadığı haftaları yaşayan Diyarbakırspor,deplasmanda oynayacağı Ofspor ve evindeki Pendikspor maçlarını kazanarak bitime 1 hafta kala ligde kalışını ilan etmek istiyor.

İNCE HESAPLARA GEREK KALMASIN

Diyarbakırspor’un 3 maçın 2’sini kazanması halinde ligde 2 maçı kalan Tokatspor’un maçlarını kayıpsız geçmesinin hiçbir anlamı olmayacak.

Diyarbakırspor aynı zamanda üst üste yapacağı Ofspor ve Pendikspor maçlarını kazanarak averaj ve Tokatspor’un puan kaybetme olasılılıklarından da sıyrılmak istiyor. İki takım arasındaki maçlarda ikili averaj eşit olduğu için puan eşitliğinde genel gol averajı geçerli olacak. Diyarbakırspor gol verajında 5 farkla önde ama yine de puan farkıyla ligde kalmak istiyor.

İLK KEZ GERİDEN GELİP KAZANDI

Bu arada Diyarbakırspor, bu sezon ilk kez geriye düştüğü bir maçı kazanmasını bildi. Daha önce yenik duruma düştüğü maçlarda Diyarbakır’da Turgutluspor’la 2-2 ve İstanbul’da da Pendikspor’la 1-1 berabere kalan Diyarbakırspor, ilk golü yediği diğer 15 maçını ise kaybetti.

Öte yandan Konya Torku Şeker maçında kart görmeyen Diyarbakırspor’da Mustafa Kuru ve Murat Kürüm’ün cezalarını tamamlaması da sevindirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz