Azmi'de son gün

Diyarbakırspor, ödeme konusunda anlaştığı Mısırlı Amr Azmi konusuna son noktayı bugün koyacak.

Azmi'de son gün
2009-2010 sezonu ilk haftalarında Süper Lig’de formasını giydiği Diyarbakırspor’dan ayrıldıktan sonra kulübü alacakları için FİFA’ya şikayet ederek Yeşil-Kırmızılı kulübün 2 dönem transfer yasağı almasına neden olan ve 6 puan silme riskiyle karşı karşıya getiren Mısırlı futbolcu ,geçen haftadan beri avukatlarıyla beraber Türkiye’de. Sıkı pazarlıklar sonucu bu futbolcu ile ödeme konusunda anlaşan yönetimin parayı bugün ödemesi halinde sorun çözülmüş olacak.

YÖNETİM DESTEK İSTEDİ Yönetim açıklama yaparak bu sorunun çözülmesi için maddi destek talebinde bulundu. Kulüp sitesinde yapılan açıklamada,” FİFA’dan gelecek puan silme cezası sürpriziyle karşılaşmamak üzere yaptığımız görüşmelerin sonuna geldik. FİFA’lık sorunu olan futbolcular ile yapılan anlaşmamız gereği ödenmesi gereken bir rakam var. İstanbul’da yapılan görüşmelerden sonra sporcu arkadaşımızı bir haftadır İstanbul’da misafir ediyoruz. Yaptığımız ön anlaşma gereği bize Cuma gününe kadar süre verildi. Bu rakamın ödenmesi ile alakalıda bütün Diyarbakır insanını, idaricilerimizi ve iş adamlarımız bu sorunun çözümü için kulübümüze destek verme çağrısında bulunuyorum. Sezon boyu verilen bu emeğin ve mücadelenin boşa gitmemesi ve Diyarbakırspor’un önümüzdeki yıllara daha emin adımlarla ilerlemesi için bu sorunumuzu çözmemiz gerekiyor.

‘ÖDEME YAPILMAZSA PUANLAR SİLİNECEK’ Bu sezon hiçbir geliri olmayan ve bütün alacakları üstünde icra olan ve gelirinin buralara ödeyen kulübümüz tamamen yönetimin katkılarıyla bu güne kadar gelmiştir. Geçmişten kalan bu sorunun çözümü için bu süreçte herkesin bu sıkıntının çözümünde yardımcı ve duyarlı olmasını bekliyoruz. Cuma günü yani yarın sona erecek anlaşma gününün geldiğini özellikle bilinmesini istiyoruz. Bu anlaşmanın gereğinin yerine getirilmemesi halinde Diyarbakırspor’un büyük zorluklarla elde etmiş olduğu 6 puanı silinecektir. Bu nedenle takımımızın küme düşmesi içten bile değil. Diyarbakırspor sevgisi olan herkesin bu konuya duyarlılık gösterip destek vermesini bekliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

‘PENDİK MAÇINA GELİN’ ÇAĞRISI Bu arada yönetim, kritik Pendikspor maçına da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker’in yanı sıra milletvekilleri ve kent yöneticilerini de davet etti.

Açıklamada, şunlar kaydedildi :” Büyük çekişmenin ve kümede kalma yarışının devam ettiği ligde önemli bir dönemece girildi. Geçen haftayı Ofspor deplasmanında aldığımız çok önemli 1 puanla kapattık. Bu sonuçla kümede kalma mücadelesi verdiğimiz Tokatspor’la puan farkımızı 2 puana çıkardık. Yani elimize geçirmiş olduğumuz avantajı sürdürmüş olduk. Ama bizim için tarihi önem taşıyan çok önemli iki maç daha var. Öncelikle hafta sonun da yani Pazar günü evimizde Pendikspor’la karşılaşacağız. Her zaman olduğu gibi bu maça da büyük önem ve ciddiyetle hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Ligin önemli ekipleri arasında yer alan rakibimiz karşısında çok iyi mücadele ederek son haftalarda kazandığımız mücadeleci kimliğimizi sürdürüp arzuladığımız sonucu almak istiyoruz. Pazar günü kendi evimizde saat 15:30 da yapacağımız karşılaşmayı galibiyetle sonuçlandırıp rakibimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Arzu ettiğimiz sonuçların Pazar günkü müsabakalarda yaşanması ve son haftaya kalmada ligin Diyarbakırspor için bitmesini umut ediyoruz.

‘DESTEK ANLAMLI OLACAKTIR’ Yaşanan çok önemli sorunlara rağmen sezon başından bu yana çok ciddi emekler vererek buralara kadar takımımızı getirdik. Transfer yapamadan bu ligde mücadele etmek ve devre arasında 17 sporcu transferi yapmış olan Tokatspor’la ligde kalma mücadelesi yarışına girmek ve son iki haftaya girilirken hala rakibimizin iki puan önünde olmak hiçte kolay olmadığının özellikle bilinmesini istiyorum. Bu başarıdan ve inançtan dolayı bütün sporcu arkadaşlarımı ve teknik heyeti kutluyorum. Artık sezon sonuna geldiğimiz bu son iki haftada vereceğimiz onur mücadelede bütün Diyarbakırspor taraftarını ve Diyarbakır halkını tribünlerde yanımızda görmek bize çok ayrı bir güç katacaktır. Yine bu anlamda sezon boyu tribünlerde göremediğimiz Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanımız sayın Mehmet Mehdi Eker’i, İl Valimizi ve Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere bütün idareci ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcilerini ve kentin seçilmiş tüm milletvekillerini yanımıza görmek çok anlamlı olacaktır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz