Bu pazarı Diyar'a ayırın

Diyarbakırspor, ligde kalma yolunda kaybettiği avantajı geri almak için Gaziosmanpaşa maçına kilitlendi.

Bu pazarı Diyar'a ayırın

Taraftarı tek vücüt halinde destek vermeye çağıran Yeşil-Kırmızılılar,”Bu Pazarı Diyarbakırsapor’a ayırın” mesajını verdi.

DİYAR İÇİN HERKES MAÇA

Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta ligde kalmak için son 6 haftada her biri final niteliğinde maçlara çıkacak olan Diyarbakırspor, dün yaptığı taktik çalışmasıyla Gaziosmanpaşa hazırlıklarını sürdürdü. Sakat ve cezalının bulunmadığı takımda tüm futbolcular idmana katılırken,hafif sakatlığı bulunan Süleyman Baykuş, Atatürk Stadı’ndaki idman sırasında tek başına özel çalışma yaptı.

Eski yöneticilerden ve iş adamlarından oluşan ‘Diyarbakırspor’a destek komisyonu’ üyeleri idmanı ziyaret ederek teknik heyet ve futbolcularla görüştü. Yeşil-Kırmızılılar,taraftarlardan ve kentin tüm bileşenlerinden Pazar günkü Gaziosmanpaşa maçı için fedakarlıkta bulunarak maça gelmelerini istedi.

KULÜPTE TOPLANTI YAPTILAR

Diyarbakırspor’a destek sağlamak amacıyla oluşturulan komisyon ilk toplantısını yaptı.

Ali Gaffar Okkan Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Diyadin Gezer , kişisel tartışmaların artık bir kenara bırakılması gerektiğini belirterek, valilik ve belediye başkanları başta olmak üzere sivil toplum örgütleri temsilcileri ve işadamlarının kulübe destek çıkması çağrısında bulundu.

Takımın dönüşü olmayan bir yolda olduğunu ifade eden Gezer, "Diyarbakırspor'un düşmesine neredeyse herkes kesin gözüyle bakıyor. Bizim oluşturduğumuz girişim veya komisyon, maddi destekten çok manevi anlamda destek olmaktır. Bizim görevimiz bu takımı küme düşmekten nasıl kurtarabiliriz. İl valisi başta olmak üzere büyükşehir belediye başkanı ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, işadamlarıyla görüşeceğiz. Bunu da çok kısa süre içerisinde yapacağız. Kalan 6 maçta takıma sahip çıkılması gerek. Hafta sonu maçlarını izleyeceğiz. Ancak takımın nasıl kurtulacağı yönünde katkı sunacağına inandığımız herkesle görüşmelerimiz olacak" diye konuştu.

‘TARTIŞMALARI ERTELEYELİM’

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu ise, 4 gün eski kulup başkanı Abdullah Akyıl öncülüğünde, STK temsilcileri ve eski yöneticilerden bazılarının bir araya geldiğini belirterek, "Kentin dinamiklerinin temsilcilerinden oluşan komisyon, Diyarbakırspor'un yaşadığı sıkıntılarına dikkat çekip, ilgili yerlerle temas kurmayı hedefliyor. Bulunduğumuz süreç tartışmaların yapılacağı dönem değil, destek vermek dönemidir. Kulübün ligde kalmasını sağlamak için hepimizin destek vermesi gerekiyor. Tartışmalarımızı bir süreliğine ertelemeliyiz. Sivil toplum örgütleri olarak, kalan lig maçlarında stada gelmek suretiyle destek sağlamalıyız. Gün, bugündür. Herkesin üzerine düşen sorumluluğu vardır, bu sorumlulukları yerine getirmeliyiz" dedi.

BAKANLA GÖRÜŞMEYE GİTTİLER

Eski Başkan Abdullah Akyıl da, camianın zor gününde kulübün yayında olması gerektiğini ifade ederek, "Deplasman dahil, her maça gidip takıma destek sunacağız. Bu haftaki Gaziosmanpaşa maçını alırsak, gerisi gelir" şeklinde konuştu.

Bu arada Diyarbakırsporlu yöneticilerden oluşan heyet, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’le görüşmek üzere Ankara’ya gitti. Bakan Eker’in davetiyle gerçekleşen toplantıda kulübün içinde bulunduğu sorunlar ve özellikle FİFA’dan gelen yabancı oyuncu dosyaları konusunda destek isteneceği ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz