'Emre-Zokora' kadar değerimiz yokmuş!

Diyarbakır Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) Genel Sekreteri Muzaffer Ensarioğlu, Diyarbakır’a sportif alanda yapılan ırkçı tutumun utan verici boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, basının Emre Belözoğlu-Zokora olayına gösterdiği tutumu bu konuya ayırmamasına sert tepki gösterdi.

'Emre-Zokora' kadar değerimiz yokmuş!
‘BU AYRIMCILIK NEDEN?’ Diyarbakır’ın spor alanında linç edilmek istendiğini ve kimsenin buna ses çıkarmadığını anlatan Ensarioğlu,” Diyarbakır Spor camiası olarak Fenerbahçe’li sporcu Emre  kadar ses getiremedik. Emre‘nin Trabzonspor’lu Zokora’ya söylemi kesinlikle ama kesinlikle yanlış tasvip edilecek gibi değil.Kendisine verilen ceza da yetersizdir. Peki  Diyarbakır ‘ı il dışında temsil eden sporcularımızın maruz kaldığı söylemler ve   hakaretler neden duyarsız kalınıyor?. Bu konu neden gündeme gelmiyor?.Diyarbakırspor’umuz , belediye takımlarımız, okul takımlarımız, bayan  spor takımlarımız kimle maç yaparsa yapsın yenseler de yenilseler de  çoğu zaman  seyirciler ve art niyetli kişiler tarafından örgüt mensubuymuş gibi görülüyor.

‘POLİSİN SOYUNMA ODASINDA NE İŞİ VAR?’ Kolluk kuvvetleri  sporcuları koruyacağına  gidip futbolcuların odalarında örgüte dair şeyleri araması daha da büyük bir ayıp .Şimdi biz haksızlığı kime anlatalım?. Federasyonlara mı, maçtan sonra soyunma odalarında arama yapan kolluk kuvvetlerine mi, görevini yapmayan mülki amirlere mi?. Biz ayrımcılığa, sporda bölücülüğe,kin ne nefret tohumlarının ekilmesine karşıyız. Bugüne kadar Diyarbakır’a gelen hangi spor kafilesine ırkçılık yapılmış. Peki biz yapmıyorsak kimin ne hakkı var bizi sindirmeye ve dışlamaya?. Devlet önlem almayacaksa kim önlem alacak?. Unutmayalım ki adaletin uygulanmadığı yerde insanlar kendi adaletlerini uygulamaya başlar. İşte o zaman toplumda korkulan olur. Çok daha geç olmadan devlet bu işin üstüne gitmelidir.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz