Ergani çoştu!

Süper Amatör Futbol Liginin güçlü ekiplerinden Erganispor, deplasmanda karşılaştığı Alipaşaspor'a acımadı. Karşılaşmayı 3-0'lık farkla kazanan Erganispor, şampiyonluğa emin adımlarla ilerliyor.

Ergani çoştu!

Oynadığı futbolla göz dolduran ve rakiplerinin korkulu rüyası haline gelen Erganispor, dün deplasmanda Alipaşaspor'la karşılaştı. Seyrantepe spor tesislerinde oynanan maçta şampiyonlğun güçlü adayı Erganispor, ligin genç takımlarından Alipaşaspor'e gol yağdırdı.

Sarı-Siyahlı ekip, Murat ve Umut ile Deniz'in golleriyle, Alipaşaspor'u 3-0'lık farklı bir skorla yenerek, üç puanı alan taraf oldu.

Maç sonrası açıklama yapan Erganispor Kulüp Başkanı Ekrem Senvar şöyle dedi;

"Deplasmanda ligin genç koşan ekiplerinden Alipaşasporu 3-0 yenerek şampiyonluğun en büyük favorisi olduğumuzu gösterdik. Artık her maça bir final gözüyle bakıyoruz. Bu anlamlı galibetten dolayı teknik heyetimi ve futbolcularımı kutluyorum."

DİYAR’IN SON RAKİBİ KOMŞUDAN

2.Lig ve 3.Lig’de 2016-2017 sezonu ilk yarısı Pazar günü oynanacak 17. hafta maçlarıyla tamamlanacak. Sezonun ikinci yarısı 15 Ocak 2017’de start alacak.

3.Lig 3.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Diyarbekirspor, son hafta maçında kendisi gibi zirve hesapları yapan Elaziz Belediyespor’la kendi sahasında karşılaşacak.

Diyarbekirspor, Seyrantepe Stadı’nda  saat 13.00’da başlayacak maçta  mutlak galibiyet hedefliyor.

Yeşil-Kırmızılı takımda kırmızı kart cezalısı Emir Alagöz  forma giyemeyecek.

İKİ TAKIMIN İSTATİSTİKLERİ

Diyarbekirspor, bu sezon evinde oynadığı 8 maçta 6 galibiyet ve 2 yenilgi alarak hanesine 18 puan yazdırırken,20 gol atıp kalesinde 9 gol gördü.

Elaziz Belediyespor ise 8 deplasman karşılaşmasında 3 galibiyet,4 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 13 puan toplarken,8 gol atıp 6 gol yedi. Elazığ temsilcisini, Amedspor’un eski futbolcularından Hayati Çubukçu çalıştırıyor.

Karşılaşmayı Manisa bölgesi hakemi Emre Abar yönetecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz