Euro 2024’te ilk sürpriz! İsviçre çeyrek finalde

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda ilk maçta İsviçre ile İtalya karşı karşıya geldi. İsviçre İtalya’yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale yükselen ilk ülke oldu.

Euro 2024’te ilk sürpriz! İsviçre çeyrek finalde

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçın ilk yarısında İsviçre, büyük ölçüde oyunu domine eden taraf oldu. İsviçreliler, yüzde 70'leri aşan topla oynama yüzdesiyle İtalya kalesinde tehlikeli ataklar oluşturmaya başladı. İlk ciddi pozisyonda ise Embolo, 24. dakikada karşı karşıya kaldığı Donnarumma'yı geçemedi. Kırmızı beyazlılar Aradığı golü 37. dakikada Freuler ile bularak soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Eski görkemli günlerinden uzak bir görüntü çizen ve grup aşamalarındaki maçta da umut vermeyen son Avrupa şampiyonu İtalya, ilk yarıda rakip kalede fazla gözükmedi ve isabetli şut çekemedi.

İkinci yarıya golle başlayan taraf İsviçre oldu. 46. dakikada rakip fileleri havalandıran Vargas ile farkı ikiye çıkardı. İlk isabetli şutunu 73. dakikada atabilen İtalya, Schar'ın ters kafa vuruşu ile Scamacca'nın şutunda iki kez direğe takıldı. Kalan bölümde bunaltıcı bir baskı kuramayan İtalya karşısında skoru koruyan İsviçre, 2-0 galip gelerek son 8 takım arasına kaldı.

MAÇIN OYUNCUSU VARGAS

İsviçre'de Ruben Vargas, sergilediği performansla maçın oyuncusu seçildi. Vargas, bir gol ve bir aSistle yıldızlaşarak takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

RAKİBİ KİM OLACAK?

İsviçre, çeyrek finalde İngiltere-Slovakya müsabakasının galibiyle karşılaşacak.

İngiltere-Slovakya mücadelesi, yarın Türkiye saati ile 19.00'da Gelsenkirchen'deki AufSchalke Arena'da oynanacak. Rakibini bekleyen İsviçre, çeyrek final maçını 6 Temmuz'da oynayacak.

Kaynak: AJANSLAR