Galatasaray'ın Çöküşü

Galatasaray son günlerde oldukça sıkıntılı günler geçiriyor. Ligde alınan başarısız sonuçlar, Şampiyonlar Ligi'nde yaşanan üst üste hezimetler hem yönetimi hem futbolcuları hem de taraftarı sıkıntıya sokuyor.

Galatasaray'ın Çöküşü

Abdulmuttalip ALNIAÇIK

Ligde en son Trabzonspor'a 3 – 0 mağlup olan Galatasaray dün de Şampiyonlar Liginde

Anderlecht'e 2 – 0 mağlup oldu. Sadece futbolla değil mali anlamdada sıkıntılı günler yaşayan ekip bir çok futbolcunun parasını ödemiyor. Bu sorunu aşmak isteyen sarı-kırmızılı camia çareyi bazı oyuncuları göndermekte arıyor.

Fatih Terim'in istifası, Mancini dönemi, Prandelli derken hem futbolcular hem taraftarlar ciddi anlamda çöküşe maruz kaldı. Geçen sezon Avrupa'da fırtınalar estiren CİMBOM şimdi ise kelimenin tam anlamıyla çöküş yaşıyor.

MANCİNİ DÖNEMİ

Takvimler 30 Ekim 2013'ü gösterdiğinde Galatasaray, teknik direktörlük koltuğuna Roberto Mancini'yi getirmiş bunuda borsaya bildirmişti. Mancini ilk açıklamasında Galatasaray'a geldiği için çok memnun olduğunu söyledi. Ancak ilerleyen zamanlarda alınan kötü sonuçlar Mancini'yi kara kara düşündürür hale getirdi.

İtalyan Teknik adamın Galatasaray'daki hükümdarlığı uzun sürmedi. Başkan Ünal Aysal başta olmak üzere bir çok yöneticiler bu kötü gidişten memnun değildi.Galatasaray'ın ligi Fenerbahçe'nin 9 puan gerisinde ikinci sırada bitirmesi, Şampiyonlar Ligi’nde Chelsea karşısında ortaya konan kötü futbol, devre arasında yapılan transferlerin takıma hiçbir katı verememesi; Mancini'nin karnesindeki en büyük eksilerdi. İtalyan teknik adamın her hafta farklı bir 11 ile sahaya çıkması, sürekli sistem değiştirmesi de bir başka eleştiri konusuydu.

Bütün bunlara karşın Mancini'nin sözleşmesindeki yüksek tazminat maddesi nedeniyle Galatasaray yönetiminin İtalyan teknik adamın görevine son vermesi beklenmiyordu. Türk futbolundaki yabancı sınırlaması, sarı-kırmızılı kulübün transfere ayırdığı kısıtlı bütçe ve yüksek beklentiler Roberto Mancini'nin de kafasındaki en büyük soru işaretleriydi. Sezonun sona ermesinin ardından başkan Ünal Aysal'ın, "Teknik direktörümüzün Haziran'ın 15'ine kadar vakti var. Bu süreye kadar takımda kalıp kalmayacağına karar verecek" açıklamasıyla ayrılığın ilk sinyalleride verilmiş oldu.

Geçen Sezon Galatasaray maç fikstürü ise şöyleydi:

Galatasaray 2 – 1 Gaziantepspor

Bursaspor 1 – 1 Galatasaray

Eskişehirspor 0 – 0 Galatasaray

Galatasaray 1 – 1 Antalyaspor

Beşiktaş 0 – 3 Galatasaray

Galatasaray 1 – 1 Ç. Rizespor

Akhisar Belediyespor 2 – 1 Galatasaray

Galatasaray 2 – 1 Karabükspor

Kayserispor 2 – 4 Galatasaray

Galatasaray 2 – 1 Torku Konyaspor

Fenerbahçe 2 – 0 Galatasaray

Galatasaray 2 – 1 Sivasspor

Kasımpaşa 1 – 1 Galatasaray

Galatasaray 2 – 0 Elazığspor

Gençlerbirliği 1 – 1 Galatasaray

Galatasaray 2 – 1 Trabzonspor

K. Erciyesspor 1 – 3 Galatasaray

Gaziantepspor 0 – 0 Galatasaray

Galatasaray 6 – 0 Bursaspor

Galatasaray 3 – 0 Eskişehirspor

Antalyaspor 2 – 2 Galatasaray

Galatasaray 1 – 0 Beşiktaş

Ç. Rizespor 1 – 1 Galatasaray

Galatasaray 6 – 1 Akhisar Belediyespor

Karabükspor 0 – 0 Galatasaray

Galatasaray 0 – 1 Kayserispor

Konyaspor 0 – 0 Galatasaray

Galatasaray 1 – 0 Fenerbahçe

Sivasspor 2 – 1 Galatasaray

Galatasaray 0 – 4 Kasımpaşa

Elazığspor 0 – 1 Galatasaray

Galatasaray 3 – 2 Gençlerbirliği

Trabzonspor 1 – 4 Galatasaray

Galatasaray 2 – 1 K. Erciyesspor

Teknik direktör konusunda yaşanan belirsizlik nedeniyle transferde de ağır davranan Galatasaray'da gözler Mancini ile başkan Ünal Aysal'ın görüşmesine çevrilmişti. Başkan Aysal'ın otelinde yapılan toplantıda taraflar karşılıklı anlaşarak yolları ayırmaya karar verdi.

Galatasaray kulübü bu görüşmenin 24 saat sonrasında Roberto Mancini'nin sözleşmesini karşılıklı fesh ettiğini duyurdu. Kulübün borsaya gönderdiği yazıda, İtalyan teknik adama sezon sonu itibariyle hak ettiği ücret dışında herhangi bir ödeme yapılmayacağı bildirildi.

Resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Taraflar tam bir dostluk ve karşılıklı anlayış ile yollarını ayırma kararı almışlardır. Sayın teknik direktörümüze kazandırdığı başarılar için gönülden teşekkür  ediyor ve bundan sonraki görevlerinde de kendisine başarılar ve mutluluklar diliyoruz" ifadelerine yer verilerek Roberto Mancini dönemi sona erdi.

CESARE PRANDELLİ DÖNEMİ

İtalyan çalıştırıcı 2014 Dünya Kupası'nda İtalya ile gruptan çıkma başarısı gösteremeyen Cesare Prandelli, Roberto Mancini'nin sarı kırmızılı ekipteki görevini bırakmasının ardından Ünal Aysal tarafından takımın başına getirildi.

Temmuz ayında 2.3 milyon euro karşılığında iki yıllık sözleşme imzalayan Prandelli sadece 4 ay dayanabildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler