'GOP'armalısın 3 puanı

Atatürk Stadı’nda saat 14.30’da başlayacak kritik mücadele öncesinde nefesler tutuldu. Diyarbakırspor’un tek amacı taraftarlarının desteğiyle 3 puan alıp Tokat’a avantajlı gitmek.

'GOP'armalısın 3 puanı
TEK ÇARE 3 PUAN ! Diyarbakır Atatürk Stadı yine önemli bir maça ev sahipliği yapacak. Maçı önemli kılan taraf Diyarbakırspor’un ligde kalma adına 3 puan alma zorunluluğunun olması. 40 puanı bulunan ve ligde rahat bir konumda yer alan Gaziosmanpaşa’yı ağırlayacak olan Diyarbakırspor,son 3 maçında hasret kaldığı puanları alarak haftaya deplasmanda yapacağı tarihi Tokatspor maçına avantajlı ve yüksek moralle gitmenin hesaplarını yapıyor.

GÖKHAN DEMİR’E DİKKAT ! İki Yeşil-Kırmızılı takımın mücadelesinde Diyarbakırspor’da sakat ve cezalı bulunmazken, İstanbul ekibinde Murat Uluç ve Ümit Teke cezalı oldukları için forma giyemiyor. Kazanmaktan başka çaresi olmayan Diyarbakırspor’u en çok tedirgin eden ise konuk takımın golcüsü Gökhan Demir. 14 golü olan Gökhan için Diyarbakırspor’un adam markajı uygulayacağı öğrenilirken,diri oyunculardan oluşan rakibin orta sahasına ise sürekli pres uygulanması istendi.

HAYDİ TARAFTAR TRİBÜNE ! Karşılaşmanın bilet fiyatları 3 ve 5 TL. Havanın güzel olması ve maçın önemi nedeniyle taraftarların müsabakaya yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Tribün liderleri, bu maçın Diyarbakırspor için kader noktası olduğuna dikkat çekerek, maça gelecek taraftarlardan 90 dakika boyunca gruplara eşlik ederek susmamalarını istediler. Diyarbakırspor’da gözler Gaziosmanpaşa maçında olurken, kulaklar da Balıkesirspor-Tokatspor mücadelesinde olacak. Diyarbakırspor kazanır, Tokatspor da kaybederse Yeşil-Kırmızılı takım 1 maçı eksik olmasına rağmen Tokat’a 1 puanlık avantajla gidecek. Diyarbakırspor’un 6,Tokatspor’un ise 5 maçı kaldı.

GALİBİYETLERDE EŞİTLİK VAR Bu arada iki takım bugün 3.kez karşı karşıya gelecek. Daha önce oynanan 2 maçta galibiyet eşitliği var. Rakibiyle ilk kez 2003’teki Türkiye Kupası maçında karşılaşan Diyarbakırspor, evindeki mücadeleyi 2-0 kazandı. Bu sezonun ilk yarısında İstanbul’da oynanan karşılaşmada ise gülen taraf 4-0’lık sonuçla Gaziosmanpaşa oldu. İlk yarıdaki maçta 4 golün 3’ünü Gökhan Demir kaydetmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz