Güneydoğu Anadolu temsilcisi Batman Petrolspor'un bünyesinde 6 yıldır güreş, atletizm, wushu, voleybol, basketbol, yüzme, tenis ve futbol branşlarında sporcu yetiştiriliyor. Özellikle dezavantajlı kesimlerden seçilen çocukların yanı sıra okullarda seçilen başarılı öğrenciler, kulüp bünyesine alınıyor.
Kulübe 6 yaşından itibaren alınan çocukların ayakkabı, forma, kıyafet, yemek ve servisleri karşılanıyor. Çocuklar, kulüp bünyesinde ilgi duyduğu spor alanında yetiştiriliyor.
Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürü ve Petrolspor Kulüp Başkanı Gökhan Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulübün altyapısındaki sporcuların ülkenin teminatı olduğunu söyledi.
Kulübün 2010 yılında faaliyet göstermeye başladığını ve önemli başarılara imza attığını vurgulayan Akın, bin 100 sporcunun farklı branşlarda haftanın 7 günü kulüpte çalıştığını belirtti.
Akın, milli takıma her yıl farklı branşlarda sporcu gönderdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
"Planlı çalışmanın sonucunda dünya, Avrupa, Balkan, Türkiye şampiyonlukları elde ettik. Bize gelen çocuklarımızın tüm ihtiyaçları tarafımızdan karşılanıyor. Her konuda kendilerine destek oluyoruz. Deneyimli antrenörlerimiz onları geleceğe hazırlıyor."
- Çocuklar seçilerek alınıyor
Batman Petrolspor Kulübü Salon Sporları Sorumlusu Mustafa Demir de kulübün özellikle salon sporlarında büyük başarılara imza attığını anlattı.
Kulüp sporcularından 750'sinin lisansının bulunduğunu belirten Demir, şu an yaklaşık 500 lisanslı sporcunun faal olarak müsabakalara katıldığını dile getirdi.
Atletizmde 8 takımla, güreş branşında ise 120 sporcuyla liglere katılım sağladıklarını ifade eden Demir, kulüp bünyesine çocukları 6 yaşından itibaren aldıklarını, çeşitli testlerden geçirerek başarılı oldukları alanlarda eğittiklerini söyledi.
Demir, " Bunlar okul, mahalle taramalarından hocalarımız ve teknik ekiplerimizin elemeleri sonucunda alınıyor. Öncelikli amacımız spora yatkın çocuklarımıza fiziksel, mental, zihinsel anlamda bir şeyler katabilmektir." diye görüş kaydetti.
Altyapı tesisinin Türkiye'de ancak büyük kulüplerde olabileceğini anlatan Demir, ikisi kapalı 6 tenis kortu, birisi suni çim 2 futbol sahası ve tartan pistin bulunduğunu belirtti.
Türk sporuna hizmet vermeye çalıştıklarını dile getiren Demir, şu ifadeleri kullandı:
"Çocuklarımızın büyük bir çoğunluğu kenar semtlerde oturan, dar gelirli ailelerimizin çocuklarıdır. Kendilerine her türlü imkanı sunuyoruz. Bunlar arasında önümüzdeki yıllarda başarılara imza atacak çok sağlam altyapısı olan sporcularımız var."
Demir, 60'ın üzerinde sporcuyu milli takımlara kazandırdıklarını vurguladı.
- Kulüpte yatılı eğitim
Güreş antrenörü İbrahim Halil Kay ise kentte güreş alanında büyük başarılara imza attıklarını söyledi.
Kulüpte şu anda 120 faal güreşçinin bulunduğunu, ikisinin ise Kahramanmaraş'ta Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) güreş eğitimi aldığını anlatan Kay, şunları kaydetti:
"Bu bir ekip işidir. Batman'da Türkiye Petrolleri sporculara ciddi anlamda destek veriyor. Türkiye Petrolleri Genel Müdürü Besim Şişman, Bölge Müdürü Gökhan Akın sporcularımıza her konuda destek oluyor. Kulüpte yatılı olarak kalan sporcularımız var. Amacımız Batmanlı gençlerimizi daha güzel yerlere getirmektir. Topluma, ailelerine faydalı birer birey haline getirmektir. Tek eksiğimiz olimpiyat kaldı, inşallah onu da çıkaracağız. Gençlere tavsiyem sporla uğraşsınlar. Çünkü sporla uğraşan insan dışarıdaki kötü alışkanlıklardan uzaklaşır."
- Atletizm branşında 200 atlet yetişiyor
Atletizm antrenörü Ümit Kemal Pişkin de atletizm branşında 200 sporcunun bulunduğunu ve her gün antrenman yaptığını belirtti.
Kulüpte 6 yıldır güreş yapan ve 2014 Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 60 kiloda ikinci, 2015'te 60 kiloda büyükler Türkiye ikincisi, 2016'da da 60 kiloda Türkiye üçüncüsü olan Veysel Pekince ise milli takımda uluslararası turnuvalarda güreşti.
Veysel Pekince, "En son yapılan uluslararası turnuvada beşinci oldum. Kulüpte her türlü imkandan yararlanıyoruz. Türkiye'de şu ana kadar 3 madalyam var." ifadesini kullandı.
Kaynak: Spor Merkezi