İyi ve kötü haber

PFDK, Sandıklı Belediyespor’u 3-0 hükmen yenik sayarak 3 puanını da silerken, 3 puanı Büyükşehir Belediyespor’un hanesine yazdırdı.

İyi ve kötü haber
Puanını 57’ye çıkaran Sarı-Kırmızılı takım Play-Off yolunda rahatlarken,ağır cezalara çarptırılan Aziz ve Ömer,Play-Off’ta da yok !.

BEKLENEN KARAR AÇIKLANDI Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK),Afyonkarahisar ekibinin maç öncesinde iki takım futbolcuları arasında yaşanan ve ligin ilk yarısında Sandıklı’da oynanan maçta Diyarbakır temsilcisine yapılan saldırıların tepkisi olan gerilimi fırsat bilerek sahaya çıkmaması üzerine geçen hafta oynanmayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor-Sandıklı Belediyespor maçıyla ilgili beklenen kararını açıkladı. Maçın hakemleri,gözlemcileri, TFF temsilcileri ve emniyet birimlerinin raporlarını dikkate alan PFDK,karşılaşmanın oynanması için tüm şartların mevcüt olduğunu ancak Sandıklı Belediyespor’un maçın yapılacağı tesislere gelmesine rağmen maça çıkmadığına dikkat çekerek, Sandıklı Belediyespor’u hem 3-0 hükmen ilan etti, hem de 3 puanını sildi.

AZİZ VE ÖMER SEZONU KAPATTI Bu karar, ‘Can güvenliğimiz’ yoktu diyerek sahaya çıkmayan,Diyarbakır’dan ayrıldıktan sonra da kenti kötülemeye yönelik tutumlar sergileyen Sandıklı Belediyespor’a tokat gibi cevap olurken,PFDK hükmen galip ilan ettiği Büyükşehir’e 3 puanı verdi. Bu sonuçla puanını 57’ye çıkaran Sarı-Kırmızılı takım, Play-Off yarışında rahat nefes aldı.

PFDK’tan Sarı-Kırmızılıları üzen 2 karar da çıktı. Sandıklı Belediyespor maçında rakip takım futbolcularıyla kavga eden kaleci Aziz’e,savunma oyuncusu Ömer Deniz’e de 6 maç ceza verildi. Bu iki oyuncu normal lig maratonunda kalan 4 maçta oynamazken,olası Play-Off’ta da yer alamayacaklar.

Bu arada maçtaki olaylara karışan Sandıklı Belediyespor’un antrenörü İbrahim Cezayir’e de 2 maç ceza verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz