Kader haftası

Diyarbakırspor,olmak ya da olmamak maçında Konya Şeker’i ,Büyükşehir Play-Off’a giden yolda Kastamonu’yu ağırlarken,Kayapınar ligde kalmak için son kozlarından birini Erzurum’da oynayacak

Kader haftası
Yeni Diyarbakırspor ise Şanlıurfa’da K.Maraş Belediye’yi yenip 3.Lig’e çıkmak istiyor.

DİYARBAKIRSPOR-KONYA TORKU ŞEKER Son dakikada yediği golle ligde kalmak için ipleri Tokatspor’un eline veren Diyarbakırspor, ligde iddiası olmayan ancak geçen hafta Balıkesirspor’u yenerek tehlikeli olduğunu gösteren Konya Torku Şekerspor’la karşı karşıya gelecek. Cumartesi günü oynanacak maç öncesinde Diyarbakırspor’da hücümda etkili olan Murat Kürüm ve Mustafa Kuru cezalı,cezasını tamamlayan Hasan İnci ise forma giyebilecek.

Diyarbakırspor bir kez daha taraftarlarından destek bekliyor. Taraftar gruplarının son haftalarda olduğu gibi Cuma gününden itibaren araçla şehir turuna çıkarak çağrı yapacağı belirtildi. Bu arada Konya ekibinde de kart cezalıları İshak ve Ümit’in Diyarbakırspor’a karşı oynamayacağı açıklandı.

Baharın gelişiyle beraber liglerde maç saatleri de değişti. Bu haftaki 2.Lig ve 3.Lig maçları 15.30’da başlayacak.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE-KASTAMONUSPOR Spor Toto 3.Lig’de bitime 3 hafta kala 58 puanla 4.sırada yer alan Büyükşehir Belediyesporsahasında konuk edeceği Kastamonuspor’u yenerek Play-Off’a kalma şansını yüzde 80’lere çıkarmak istiyor. Birincinin 2.Lig’e direkt çıkacağı, 2,3,4 ve 5’inin de Play-Off oynamaya hak kazanacağı grupta Büyükşehir, 6.sıradaki Manavgat Evrenseki’nin 3 puan önünde yer alıyor.

Pazar günü saat 15.30’da oynanacak Kastamonuspor karşılaşması öncesinde Sarı-Kırmızılılarda Yusuf’un sakatlığı devam ederken,Muhammed kadro dışı,kaleci Aziz,Ömer ve Erhan Eren de cezalı.

ERZURUM B.ŞEHİR BLD.-KAYAPINAR BLD. Bitime 3 hafta kala küme düşme hattındaki rakiplerinden Ankara Demirspor’un 5 ve Beylerbeyi’nin de 4 puan gerisinde yer alan Kayapınar Belediyespor’un puan kaybına kesinlikle tahammülü yok. Erzurum Büyükşehir Belediyespor’u deplasmanda yenerek rakiplerinin olası puan kayıplarıyla tekrar ligde kalma yarışına ortak olmak istiyor. Puan kaybı halinde ise diğer takımların alacağı sonuçlara göre Yeşil-Sarılı takımın küme düşmesi de kesinleşebilir.

Kader haftasında Kayapınar Belediyespor’un önemli eksikleri de var. Volkan Bekçi,Samet ve Yalçın cezalı,Siirtspor maçından sonra üzüntüsünden camı yumruklayan Ramazan ise koluna dikiş atıldığı için oynayacak durumda değil. Sakatlıkları bulunan Ersoy ve Ramiz’in durumu hafta sonuna kadar netlik kazanacak.

Y.DİYARBAKIRSPOR-K.MARAŞ BELEDİYE Profesyonel liglerdeki takımlarının zor günler geçirdiği bu sezonda Diyarbakır yeni bir profesyonel takım kazanmak istiyor. Erganispor’un veda ettiği 3.Lig’e çıkmaya aday ise Yeni Diyarbakırspor.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 2.Grup’ta normal sezonu şampiyon tamamlayan Yeni Diyarbnakırspor, 4.grubun şampiyonu Kahramanmaraş Belediyespor’la 3.Lig’e çıkmak için final oynayacak. Pazar günü GAP Arena’da oynanacak tarihi maç saat 14.30’da başlayacak. Yeşil-Kırmızılı takım, Pazar akşamı akşamı Diyarbakır’a profesyonel lige çıkmış takım olarak dönmek istiyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz