Kartal zirveye kondu

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'u 3-1 yenen Beşiktaş, puanını 22'ye çıkartıp, maç fazlası ve gol averajıyla tam 121 lig haftası sonra liderliğe yükseldi

Kartal zirveye kondu

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'u 3-1 yenen Beşiktaş, puanını 22'ye yükselterek, maç fazlası ve gol averajıyla liderliğe yükseldi.

BJK İnönü Stadı'nda ağırladığı rakibini ilk yarıda attığı gollerle mağlup eden siyah-beyazlılar, maç fazlasıyla da olsa, şampiyon olduğu 2008-2009 sezonunun ardından, tam 121 lig haftası sonra ilk kez liderlik koltuğuna oturdu.

Süper Lig'de bu hafta 22 puanlı takımlardan Galatasaray, Sanica Boru Elazığspor, Medical Park Antalyaspor da Bursaspor deplasmanına gidecek. 20 puanlı takımlardan Kasımpaşa, Orduspor'u, Fenerbahçe ise Gençlerbirliği'ni ağırlayacak.

Taraftarla kutladılar

Beşiktaşlı futbolcular, galibiyeti ve maç fazlasıyla gelen liderliği müsabaka sonrası siyah-beyazlı taraftarlarla kutladı.

Maç bitiminde taraftarlar futbolcuları ''Lider buraya'' diye tempo tutarak tribünlerin önüne çağırdı. Beşiktaşlı futbolcular, kapalı tribünün ardından yeni açık tribünün önüne giderek, taraftarlarla birlikte karşılıklı ''Siyah-Beyaz'' şeklinde tezahürat yaptı.

Gol sayısı 30'a ulaştı

Akhisar Belediyespor'u 3-1 yenen Beşiktaş, Süper Lig'de 13. maçında gol sayısını 30'a çıkardı.

12. hafta sonunda Galatasaray ile birlikte 27 golle en çok atan takım unvanını paylaşan siyah-beyazlılar, Akhisar Belediyespor filelerini de 3 kez havalandırarak, toplam gol sayısını 30'a yükseltti ve maç fazlasıyla en golcü takım oldu.

Bu sezon kazandığı maçlarda en az 3 gol atan Beşiktaş, bu akşam da Akhisar Belediyespor filelerini 3 kez havalandırdı. Siyah-beyazlılar, ligde bu sezonki 6 galibiyetini de 2 ve üzerinde fark yaparak elde etti.

Bu arada, gol yeme alışkanlığını da sürdüren Beşiktaş, bu akşam yediği 1 golle, 13. maçında toplam 20. kez meşin yuvarlağı ağlarından çıkardı.

Yenilmezlik serisini 6 maça çıkardı

 

Beşiktaş, Akhisar Belediyespor galibiyetiyle, ligdeki yenilmezlik serisini 6 maça çıkardı.

Siyah-beyazlılar, ligdeki son 6 maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı ve maç fazlası ve gol averajıyla da olsa ''FEDA'' sezonunda zirveye çıktı.

Holosko'dan gollere devam

 

Beşiktaşlı Filip Holosko, bu sezonki golcü kimliğini Akhisar Belediyespor filelerini 2 kez havalandırarak sürdürdü.

Maçın hemen başında 2 gol atan Slovak futbolcu, ligde bu sezonki gol sayısını 6'ya çıkardı.

Almeida ''kızardı''

 

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Hugo Almeida, son haftalardaki seri gollerine Akhisar Belediyespor karşısında yenisini ekleyemedi, üstelik kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Son 5 resmi maçı boş geçmeyen ve Medical Park Antalyaspor maçında 3 gol birden atarak, ligdeki toplam gol sayısını 8'e çıkaran Portekizli futbolcu, bu haftayı gol atamadan kapadı.

78. dakikada rakibine yaptığı hareket nedeniyle ikinci sarı kart sonrası kırmızı kartla oyun dışında kalan Almeida, gelecek hafta içinde MKE Ankaragücü ile yapılacak Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçında forma giyemeyecek.

Bu arada Almeida; Veli Kavlak ve Oğuzhan Özyakup'un ardından bu sezon kırmızı kart gören üçüncü Beşiktaşlı futbolcu oldu.

Gol yağmuru sürüyor

 

Beşiktaş'ın son dönemde olduğu gibi bu akşamki maçı da bol gollü geçti.

Futbolseverler, Beşiktaş'ın ligdeki son 3 maçında toplam 18 gol izledi.

Siyah-beyazlılar, son 3 maçında Bursaspor ile 3-3 berabere kaldı, Medical Park Antalyaspor'u 5-3, Akhisar Belediyespor'u da 3-1 yendi.

İsmail Köybaşı'na jest

 

Beşiktaşlı futbolcular, hafta içinde dizinden ağır bir sakatlık geçiren takım arkadaşları İsmail Köybaşı'nı maç öncesi olduğu gibi maç içinde de unutmadı.

Siyah-beyazlıların Holosko ile kazandığı ilk golün ardından takım kaptanı İbrahim Toraman, yedek kulübesinden aldığı 3 numaralı İsmail Köybaşı formasını arkadaşlarıyla birlikte tutarak, talihsiz futbolcuyu sembolik olarak gol sevincine ortak etti.

Akhisar Belediyespor ''Dört Büyükler''e direnemedi

 

Tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele eden Akhisar Belediyespor, ''Dört Büyükler'' ile yaptığı maçların tamamını kaybetti.

Galatasaray'a 3-0, Fenerbahçe'ye 2-1, Trabzonspor'a 3-1 yenilen Ege temsilcisi, bu akşam da Beşiktaş'a 3-1 mağlup oldu.

Devre arasında basketbol maçı izlendi

 

Beşiktaş-Akhisar Belediyespor maçının devre arasında skorborddan THY Avrupa Ligi'nde aynı saatte oynanan Beşiktaş-Brose Baskets maçı izlendi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, Beşiktaş'ın basketlerini büyük bir coşku içinde alkışladı.

Maçın sonlarına doğru Beşiktaş Basketbol Takımı'nın galip geldiğinin dahili anonsla duyurulması, tribünleri sevindirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz