Kenetlenelim, ligde kalalım

Diyarbakırspor, ligin son 3 haftası öncesinde kenetlenme çağrısı yaptı.

Kenetlenelim, ligde kalalım
2.Başkan Mahmut Yaşa, ligde kalmak için her kesimden destek beklediklerini ifade ederken,teknik sorumlu Numanoğlu ve kaptan Erkan,Ofspor maçını kazanmaları halinde ligde kalmalarının önemli ölçüde kesinleşeceğini dile getirdiler.

CAMİADAN DESTEK İSTENDİ   Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta son 3 haftaya Tokatspor’un 1 puan önünde giren Diyarbakırspor, rakibinin bay olduğu haftada deplasmanda yapacağı Ofspor maçı için 3 puana şartlanırken,yönetim,teknik heyet ve futbolcular camiadan destek istedi.

2.Başkan Mahmut Yaşa ve Basın Sözcüsü Kenan Aksu,Teknik Direktör Levent Numanoğlu ve takım kaptanı Erkan Vurhan’la birlikte Ali Gaffar Okkan Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi.

Ligde kalmak için küçük de olsa bir avantaj yakaladıklarını belirten 2.Başkan Mahmut Yaşa, kalan haftalarda kritik maçlar oynayacaklarını ifade etti.

‘TOKAT BAŞKANI CEVABINI ALDI’    Yaşa,”Tokat’ta bana göre aldığımız 1 puanı hakem yanlış bir kararla rakibe verdi. Bugüne kadar hakemlerle ilgili hiç konuşmadık ama Hüseyin Sabancı’nın verdiği yanlış karar maçın kaderine direkt etki yaptı. Geçen hafta Konya Torku Şekerspor’u yenmemiz ve Tokatspor’un da yenilmesiyle birlikte tekrar avantaj bize geçti. Bu avantajı artık ligde kalmakla taçlandırmak istiyoruz. Son 3 hafta zor olacak. Burada önemli olan kenetlenmektir. Bunu başarabilirsek ligde kalan biz oluruz. Buna yürekten inanıyoruz. Tokatspor başkanı talihsiz açıklamalar yaptı. Gerçeklik payı olmayan şeyleri gerçekmiş gibi dile getirmek bir başkana yakışmaz. Hem bizi hem de rakiplerimizi zan altında bırakarak bundan yararlanma anlayışı geçen haftaki maçlarda tutmadı. Diyarbakırspor öyle sıradan bir camia değil. Laf atarken 2 kere düşüneceksin. Herkes kendi işine baksın ve takımıyla ilgilensin. Tokatspor başkanının amacı bu beyanlarla çıkar elde etmekti ama olmadı. Bu ucuz ve rencide edici laflarla Diyarbakırspor’a zarar vereyim derken kendi takımı zarar gördü.” dedi.

‘PUAN SİLME OLAYI YOK’   Yaşa,Tokatspor Başkanı Mehmet Aktürk’ün sürekli gündeme getirdiği FİFA’daki dosyalar konusunda da sorunu büyük oranda çözdüklerini söyledi. Yaşa,”Amir Azmi bu gece İstanbul’a gelecek. Daha önce 3 kere mazeret bildirerek gelmemişti. Puan silme olayı yok. Çünkü FİFA bize ek süre verdi. Bu sürede gerekeni yapamazsak o zaman puan silme olur. Biz futbolcuyla önemli oranda anlaştık. İstanbul’da son kez görüştükten sonra ödemeyi yaparak dosyayı kapatacağız. Tokatspor bu anlamda hayal peşinde diyebilirim. Ligde kaldıktan sona gelecekle ilgili çalışmalara başlayacağız. Diyarbakır’daki tüm kesimleri olaya dahil ederek Diyarbakırspor’un yeniden nasıl şahlanabileceğini masaya yattıracağız. 3.Lig’e çıkmak için mücadele eden K.Maraş Belediyespor, milletvekilleri,valisi,belediye başkanları ve tüm kent yönetimiyle beraber Şanlıurfa’ya geliyor. Amatör bir takıma kendi kentinden bu kadar destek verilirken biz Diyarbakır’da Vali ve belediye başkanını maçta göremiyoruz. Diyarbakırspor’a karşı herkesin sorumluluğu var. Çok şey istemiyoruz,sadece Diyarbakırspor gerçeğini görün ve Türkiye’de 4 büyük takımdan sonra en fazla kitlesi olan bu kulübe sahip çıkın diyoruz. ” diye konuştu.

‘OF’U YENERSEK LİGDE KALIRIZ’   Basın Sözcüsü Kenan Aksu ,Tokatspor Başkanı Aktürk’ün yaptığı açıklamalarla Diyarbakırspor’un ekmeğine yağ sürdüğünü ifade etti. Aksu,”Açıklamalarına kendi camiasından bile tepki geldi. Gaziosmanpaşa maçımızla ilgili söylediği asılsız iddialar hem bizi hem de Gaziosmanpaşa’yı hırslandırdı. Tokat medyasının tabiriyle kendi topuklarına kurşun sıktılar. Bundan sonra mesnetsiz iddialar olmadıkça kimseye cevap vermeyeceğiz. Ligde kalmamız en güzel cevap olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Teknik Direktör Levent Numanoğlu ise 3 maçta 5 puanın da yeterli olacağını ancak ihtimalleri ortadan kaldırmak için 6 puan hedeflediklerini dile getirdi. Numanoğlu,”Ofspor’u yenersek şansımız yüzde 80 olur. Arkasında Pendikspor maçını kazanırsak matematiksel olarak ligde kalacağız. Bunun dışındaki ihtimaller şu an değil ancak son haftaya iş kalması halinde düşünebileceğimiz şeylerdir. Ofspor çok iyi bir takım. Rakibin maç kaseti geldi,onlarla ilgili bilgilerimiz var. Geçen hafta Balıkesir’i deplasmanda farklı yenmeleri hem avantaj hem de dezavantajdır. Onlarda rehavet yapabileceği gibi bizi hafife almalarına da neden olabilir. Önemli olan tek şey puana ihtiyacı olan biziz ve bunu sahada göstermeliyiz. Metin,İbrahim Nazlıcan ve Suat Temircan’ın sakatlıkları var. Onun dışında eksiğimiz yok.” dedi.

‘BU FORMAYI GİYMEK ŞEREFTİR’   ‘Bizim için Diyarbakırspor formasını giymek hayal, kaptanı olmak ise rüya gibiydi’ diyen kaptan Erkan Vurhan ise giydikleri formanın farkında olduklarına dikkat çekerek,lig sonunda gülen tarafın kendileri olacağını söyledi. Tecrübeli futbolcu,”Diyarbakırspor öylesine bir kulüp değil. Mazisi,arması ve forması,temsil ettiği kitle çok büyüktür. Şu an bu formayı giyenler yıllar önce hayal bile edemezdi. Bu takımda oynadığım ve kaptanı olduğum için ailem büyük gurur yaşıyor. Bu takımı ligde bırakmak gibi bir sorumluluğumuz var. Şu an ipler elimizde. Biz hata yapmazsak Tokatspor’un ligde kalma şansı olmaz. Ofspor maçının ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Kazanırsak Pendikspor’la final oynayarak ligde kalacağız. Taraftarımız hep yanımızda oldu. Kalan haftalarda daha fazla ilgi bekliyoruz. Bu şerefli formayı lig sonunda gururla yere düşürmeden ayakta tutarsak ne mutlu bizlere.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz