Lütfen herkes maça!

Ligde kalma yolunda yarın kritik maçlarından birine daha çıkacak olan Diyarbakırspor, ‘tehlikeli’ gördüğü Kocaelispor’u yenmek için taraftar desteği bekliyor. Bilet fiyatlarının 2 TL olduğu maç için seferberlik ilan edilirken, takım dün kampa girdi.

Lütfen herkes maça!
ÇORUM MAÇI GİBİ OLSUN   Diyarbakırspor’da tek gündem yarın oynanacak Kocaelispor karşılaşması. Ligde kalma yolundaki rakipleri Tokatspor ve Çorumspor’un birbirleriyle karşılaşacağı haftada ligin dibine demir atan Kocaelispor’u konuk edecek olan Diyarbakırspor, rakibin devre arasında eski futbolcularını kadroya katması ve son haftalarda güçlü rakiplerine kök söktürmesi nedeniyle temkinli davranırken, Çorumspor maçında tribünleri dolduran taraftarlardan yine destek bekliyor. Basın Sözcüsü Kenan Aksu,”Çorumspor maçındaki atmosfer çok güzeldi. Aynı coşku ve destek olursa 3 puan daha alırız.Lütfen bu kentte yaşayan herkes maça gelsin.El birliğiyle bu takımı ligde bırakalım.Başka Diyarbakırspor yok.” dedi.

ÇELİK :’ESKİLERİ MAÇA BEKLİYORUZ’   Bir destek çağrısı da Genel Menajer Abdülkadir Çelik’ten geldi. Çelik,”"Sezon başında, "bu takım kesin olarak küme düşer" deniliyordu. Ama bunun böyle olmadığını herkes gördü. Bu ekip, inanarak bir şeylerin başarılacağını çok açık bir şekilde gösterdi. Yılların Diyarbakırspor'u kendi öz çocuklarıyla kümede kalma mücadelesi veriyor. Bu mücadele de önemli engelleri aştı. Artık, son dönemeçlere girildi. Bunun için herkesin Diyarbakırspor'a destek olması ve takımına sahip çıkması gerekiyor. Eski personeller, antrenörler, sporcular ve yöneticiler başta olmak üzere 7'den 70'şe herkes bu takıma destek olmalı. Başarıya ulaşmak sadece mevcut yönetim, teknik heyet ve futbolcuyla olmaz. Camianın bir araya gelmesiyle olur. Bunun için küskünlükleri ve kırgınlıkları bir kenara bırakarak, Diyarbakırspor'a destek verilmesi gerekir." dedi.

‘KADER HAFTALARINA GİRDİK’   Ligde kader haftalarına girdiklerine dikkat çeken Çelik, Kocaelispor’u yenip hedefe bir adım daha yaklaşmak istediklerini söyledi.

Çelik,” “Ligin üstünde de altında da büyük bir çekişme yaşanıyor. Biz ligin altından kurtulma mücadelesi veren kümede kalmayı başarmak isteyen bir takımız. Bu yarışta da avantajlıyız. Ama her şey bitmiş değil. Çok önemli maçlarımız var. Öncelikle Pazar günü sahamızda yapacağımız Kocaelispor maçını kazanmalıyız. Bunun için çok çalışıyoruz. Futbolcularımız teknik heyetimiz gözetiminde hazırlıklarını en iyi şekilde sürdürüyorlar. Bu maçın önemini biliyorlar. Pazar günü Kocaelispor karşısında istediğimizi alıp, kümede kalma yolunda büyük bir engelli daha aşmak istiyoruz. Ayrıca Çorumspor ile Tokatspor'un kendi arlarında oynayacakları bir maç var. Bu maçta çıkacak her türlü sonuç bize yarayacak. Ama maçın berabere sonuçlanması bizim için daha büyük bir avantaj olacak. Bu maçın avantaj olması için de bizim öncelikle kendi rakibimizi yenmemiz gerekiyor. " diye konuştu.

‘TARAFTAR MUTLAKA GELMELİ’   Taraftar desteğinin takıma ekstra motive sağladığını anlatan Çelik,Pazar günü herkesin bayraklarla maça gelmesini beklediklerini ifade etti.

Çelik,şöyle devam etti :”Çorumspor maçı öncesinde yakaladığımız havayı Kocaelispor karşısında da sürdürmeliyiz. Eğer bu ilgiyi Kocaelispor maçına da yansıtırsak sahaya büyük bir avantajla çıkmış olacağız. Taraftarlarımızın desteği futbolcularımıza ekstra bir güç katacaktır. Bunun için taraftar desteğini çok önemsiyoruz. Özellikle genç taraftarlarımızı bekliyoruz.Çorumspor maçında muhteşem şekilde destek verdiler. Enerjilerini 90 dakika boyunca Diyarbakırspor’a harcasınlar. Bu takım ligde kalırsa gelecek yıllarda gençlerin umudu haline gelecek. " ‘SAKATLAR ÖNEMLİ DEĞİL’   Takımda sakatlığı olan futbolcuların tedavilerine devam edildiğini de ifade eden Yeşil-Kırmızılı takımın menajeri Çelik,takım halinde maça motive olduklarını söyledi.

Çelik, "Erkan'ın hastalığı devam ediyor. Ama idmanlara çıkmaya başladı. Bu futbolcunun durumu maç günü belli olacak. Sakat olan Suat Temircan, İbrahim Nazlıcan ve Turgay Eren, idmana çıkmadılar. Bu oyuncuların Kocaelispor maçı kadrosunda yer almaları oldukça zor gözüküyor. Hafif sakatlıkları bulunan Osman ve Mustafa ise dünkü çalışmaya katılmadılar. Ama durumlarında ciddi bir şey yok.Maçın önemini futbolculara anlatmaya gerek yok.Onlar her şeyin farkında. Puan cetvelindeki yerimiz en büyük motivasyondur. Diyarbakırspor ligde kalırsa bu çocuklar takımı şampiyon yapmış gibi olacak. En büyük hediye giydikleri forma,en büyük hedef ise bu yıl ligde kalmaktır.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz