'OF-TOKAT MAÇINA DİKKAT'

Diyarbakırspor’dan flaş açıklama. Ofspor-Tokatspor maçıyla ilgili rahatsızlık verici duyumlar olduğunu belirten yönetim, TFF’den bu maçı mercek altına almasını istedi. Kentin tüm dinamiklerini kulübe yardımcı olmaya çağıran yönetim, Amr Azmi sorununun da 115 bin dolar ödenerek çözüldüğünü açıkladı.

'OF-TOKAT MAÇINA DİKKAT'
‘FARKLI BİLGİLER BİZE ULAŞIYOR’ Ligde kalıp kalmayacağı Pazar günü oynanacak maçlardaki sonuçlara bağlı olan Diyarbakırspor, TFF’ye önemli bir çağrıda bulundu. ‘Farklı bilgi ve duyumlar alıyoruz’ diyen yönetim,Ofspor-Tokatspor maçının mercek altına alınmasını istedi.

Kulüp Başkanı Edemen ikinci başkan Mahmut Yaşa ve basın sözcüsü Kenan Aksu ile Kulp binasında düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakırspor'un hafta sonu deplasmanda oynanacak olan Bugsaşspor maçıyla lig süreciğini tamamlayacağını söyledi.

‘ÇOK İYİ HAKEMLER ATANMALI’  Diyarbakırspor ile Tokatspor arasında kümede kalma mücadelesinin son haftaya taşındığını, bu nedenle kendi maçları kadar Tokatspor maçının da büyük önem taşıdığını ifade eden Edemen, şöyle konuştu:"Ofspor-Tokatspor maçı ile ilgili bize ulaşan farklı bilgiler var. Bundan çok büyük rahatsızlık duyduk.Daha fazla ayrıntıya inmek istemiyoruz. Şu unutulmasın ki çamur atma mantığıyla hareket etmiyoruz. Bu nedenle TFF, Ofspor-Tokatspor maçına özellikle dikkat etmeli. Bunun yanı sıra bizim maçımız kadar Ofspor-Tokatspor maçına da çok iyi hakemler görevlendirilmelidir.”

‘EN AZ 50 OTOBÜS KALDIRILMALI’ Tokat’taki kent yöneticileri ve yerel yönetimlerin Tokatspor’a adeta sarıldığını belirten Edemen,Bugsaşspor maçı için Ankara’ya doğru seferberlik ilan edilmesini istedi. Edemen,”Bugsaşspor maçında galibiyeti hedefliyoruz. Ancak bunu gerçekleştirebilmemiz için taraftar desteğine ihtiyacımız var. Ankara'daki Bugsaşspor maçında en az 2 bin 500 taraftarla olmalıyız. Yasa gereği bizim taraftar götürme hakkımız yok. Bu nedenle kent yönetimi ve sivil toplum kuruluşlarının organize yaparak en az 50 otobüsle seyircilerimizi maça taşımalıdır. Buna çok büyük ihtiyacımız var. Diyarbakırspor'un kaderinini tayin edecek bu maç için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesini bekliyoruz. Diyarbakırspor bu kentte yaşayan herkesin takımıdır. Tokat küçük bir il ama onların gösterdiği sahiplenmeyi biz gösteremiyoruz. Tüm siyasetçilerimizi, eski ve şu anki bakanlarımızı, milletvekillerimizi, valimizi, belediye başkanlarımızı,eski yöneticilerimizi, STK’larımızı Ankara’ya bekliyoruz.” dedi.

AMR AZMİ’NİN PARASI ÖDENDİ Başkan Edemen, 3 sezon önce transfer edilen ancak kulüpten alacağı bulunduğu için FİFA'ya başvuran Mısırlı futbolcu Amr Azmi'ye 115 bin Dolar ödeme yaptıklarını da açıkladı. Edemen,”Biz bu futbolcunun parasını aslında 7 Mayıs’ta ödedik. Bu ödemeyi yapmasaydık 13 Mayıs Pazartesi itibariyle 6 puanımız silinecekti. Bu tehlikeyi ortadan kaldırdık. Futbolcu ile 70 bin dolara anlaşmıştık ama Diyarbakır’dan birileri arayarak işi bozdu. Bu Diyarbakır’a ihanet etmektir. Neticede futbolcuyu Türkiye’ye getirdik,ikna ettik ve parasını ödedik. Görüşmeyi de TFF binasında TFF hukukçuları ile beraber yaptık. TFF Başkanı Yıldırım Demirören,FİFA ile yürüttüğümüz süreçte bize çok yardımcı oldu. Kendisine ve Edip Eren’e çok teşekkür ediyoruz. Azmi parasını aldı, alacağı kalmadığına dair belgeyi imzaladı ve FİFA dosyayı düşürdü. Bizim 10 Mayıs Cuma günü yaptığımız açıklamanın amacı ise kentin duyarlılığını görmekti. ‘Para ödenemedi, puanar silinecek’ diyerek acaba duyarlılık var mı diye düşündük. Maalesef hiçbir ses çıkmadı. Bugüne kadar kimseden para istemedik, para da almadık. “ diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz