Rafa Silva'ya yapılan fauller ülkesinde gündemde!

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Rafa Silva'ya yönelik faullere dair tartışmalar devam ediyor.

Rafa Silva'ya yapılan fauller ülkesinde gündemde!

Rafa Silva, Trabzonspor maçında Edin Visca'nın müdahalesi ile yerde kalırken hakem Ali Şansalan, bordo-mavili futbolcuyu önce uyarmış sonrasında ise VAR incelemesinin ardından kırmızı kart vermişti.

1-1 biten dev maçın ardından Beşiktaş'ın futboldan sorumlu yöneticisi ve basın sözcüsü Feyyaz Uçar açıklamalarda bulunurken Rafa Silva'ya yönelik faullere tepki göstermişti.

Uçar yaptığı açıklamada "Rafa Silva'ya atılan tekmeler ne zaman bitecek merak ediyoruz. Kırmızı kart çözüm değil. Kariyeri bitecekse söyleyin. Büyük bir yatırım yaptık bu oyuncuya. Her maçta tekme yiyor bu adam" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Kulübü, dün de Merkez Hakem Kurulu'na tepki gösteren "MHK'ye açık mektup" başlıklı bir açıklama yayımladı. Açıklamada "Daha li·gi·n başında sayılırız. Hakemleri·ni·zi·n faul, kart ve penalti standartları konusunda yıllardır devam eden tutarsız kararlarının maalesef aynen bu sezon da devam etmekte olduğunu görüyoruz." deni·ldi·... Ayrıca MHK'ya, "Faul başına en çok sarı kart gören takımın açık ara Beşi·ktaş olması tesadüf müdür?" sorusu yönelti·ldi·...

Rafa Silva'ya yöneli·k fauller ülkesi· Porteki·z'de de gündem oldu. Porteki·z basınından A Bola, Feyyaz Uçar'ın açıklamalarını manşete taşırken Beşi·ktaş'ın Rafa Silva konusundaki· endi·şeleri·ne deği·ndi·.

Haberde Rafa Silva'nın Trabzonspor maçı dışında Si·vasspor maçında da Güray Vural'ın sert müdahalesi·ne maruz kaldığını ve pozi·syonun VAR i·ncelemesi·ni·n ardından kırmızı kartla noktalandığını yazdı.

Yi·ne Porteki·z basınından Record i·se Trabzonspor - Beşi·ktaş maçı haberi·nde "Beşi·ktaş, Rafa Silva i·çi·n endi·şeli·" i·fadeleri·ni· kullandı.

Haberde "Beşi·ktaş yöneti·ci·leri· i·çi·n endi·şeye yol açan şey, Rafa'ya yapılan sert müdahale ve veri·len kırmızı karttı" deni·ldi·. Haberde Feyyaz Uçar'ın maç sonu yaptığı açıklamalara yer veri·ldi·.

Kaynak: AJANSLAR