Tokat kadar olamıyoruz

188 bin nüfüslü Tokat’ta Tokatspor’un ligde kalması için tam bir kenetlenme sağlanırken, 2 milyonluk Diyarbakır’da kent yöneticileri ve halkın oylarıyla seçilenler Atatürk Stadı’nın yolunu unutmuş durumda.

Tokat kadar olamıyoruz
Vefakar taraftarın dışında herkes tarafından yalnızlığa mahkum edilen 44 yıllık efsane her şeye rağmen kalan 4 maçını kazanarak ligde kalmak ve tarih yazmak istiyor.

TOKAT’IN HER ŞEYİ BELEDİYE BAŞKANI Diyarbakırspor ile Tokatspor, Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup’ta kıyasıya bir ligde kalma savaşı veriyor. Ligin ilk yarısını 10 puanla küme düşme hattının üzerinde tamamlayan Diyarbakırspor, ikinci yarıda 10 puan alırken, ilk yarıyı galibiyet alamadan sadece topladığı 2 beraberlikle son sırada tamamlayan Tokatspor şu ana adar 20 puan toplayarak müthiş bir çıkış gerçekleştirdi. Bu çıkışın en büyük nedeni devre arasında transfer yasağı kaldırılarak 17 futbolcu alınması. Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek kulübe büyük destek verirken,Tokat Valisi Şerif Yılmaz ve Dimes Holding gibi Tokat patentli firmalar da kulübe maddi destek sağladı.

SAHİPSİZLER DİYARI DİYARBAKIRSPOR Sezon başında yönetimin transferi açma imkanı varken sorumluluktan kaçarak krize soktuğu Diyarbakırspor ise kendi kenti tarafından da yalnızlığa itildi. Büyükşehir Belediyesi ve Valilik maddi destek vermekten kaçınırken, kentin seçilmiş ve atanmışları ligde kalmak için kader maçlarını oynayan takımın maçlarına dahi gelmiyor. Açılan SMS kampanyasına bazı eski yöneticiler ve iyi niyetli iş adamları dışında kimse destek vermezken,bu sezon küme düşmesi halinde büyük ihtimalle kapanacak olan Diyarbakırspor’un zor günlerinde adeta kaderine terk edilmesi Yeşil-Kırmızılı taraftarları kahrediyor. 2 milyonluk şehir Diyarbakır, bir ilçesi kadar olmayan 188 bin nüfüslü kentle giriştiği spor mücadelesinde alta kalma tehlikesi geçirirken, koca çınar onca olumsuzluk ve haksızlığa rağmen son 4 haftada ayakta durmaya çalışacak.

TARAFTARLAR ADETA İSYAN EDİYOR Diyarbakırspor’un yaşadığı sahipsizlik taraftarları isyan ettiriyor. Yaşanan düşüş ve sıkıntılara rağmen gönüller Diyarbakırspor’an bir türlü kopmuyor.

İşte bunlardan biri Avusturya’dan yazan Veysel Eren isimli gurbetçi. “Üzülmüyorum, isyan ediyorum” diye sözlerine başlayan bağrı yanık taraftar,kent yöneticilerine ve büyük bütçeli iş adamlarına isyan ediyor. Eren,”Bir gün Diyarbakırspor’un bu hale düşecek deseydiler ‘bunlar delidir’ derdim. Diyarbakırspor en kötü zamanda dahi bu hale düşmemiştir. Tabi bu durumun çok sebebi var. Siyasi çekişme en büyük nedendir. Siyasi çekişmeler,kısır döndü kulüp üzerinde yürütülünce sonuçları ağır oldu. İşi bitenler büyük bir enkaz bırakarak kaçtı. Diyarbakır her alanda talihsiz bir kenttir. Bu kentin yönetenleri ve söz sahibi olan insanlar bir çok konuda olduğu gibi sporda da bu halkın beklentilerine cevap vermekten uzak. Sahi Allah aşkına Diyarbakır’ın neyi kaldı?. Diyarbekirspor’u vardı onu da yok etmek üzereler. Kimse çıkıp buna dur demeyecek mi?.Hep böyle mi davranacaksınız?. Uzakta olmamıza rağmen yüreğimiz yanıyor. Bizler bu duyguları yaşarken bu halkın oylarıyla seçilenler, bu kentin kimliğini taşıyan ve kaymağını yiyenler hiç mi hicap duymuyor?. Siz ne biçim Diyarbakırlısınız?. Diyarbakırspor ilçesi kadar olmayan illerin takımlarıyla baş edemeyecek duruma gelmişse vah malamıne Diyarbekir derim.Hani kadim kentin valisi, belediye başkanı, zenginleri ve kulübün anlı şanlı eski yöneticileri. Sizin sevginiz böyle midir?” şeklinde duygularını dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz