Trabzonspor kupada gruplara yükseldi

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Kasımpaşa engelini oldukça zorlu geçen bir mücadelenin ardından penaltı atışları sonunda geçti.

Trabzonspor kupada gruplara yükseldi

Normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 biten maçta seri penaltı atışlarına geçildi ve Kasımpaşa'ya penaltılarda 4-2 üstünlük sağlayan bordo-mavili ekip, adını gruplara yazdıran son takım oldu.

Kupaya 4. turdan itibaren dahil olan ve ilk maçında PTT 1. Lig ekiplerinden Şanlıurfaspor'u 4-0'lık skorla geçen Trabzonspor, 5. turda Kasımpaşa'ya konuk oldu. Rakibi karşısında 7. dakikada Özer Hurmacı'nın kaydettiği gol ile ilk yarıyı 1-0 geride kapatan Trabzonspor, 88. dakikada Adrian'ın attığı golle skoru 1-1 eşitledi ve maçın normal süresi bu şekilde tamamlandı. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında iki takım da eşitliği bozamayınca, seri penaltı atışlarına geçildi.

Penaltı atışlarında Trabzonspor'da Adrian, Halil, Yasin ve Emerson vuruşlarında topu ağlarla buluşturdu. Kasımpaşa'da Adem ve Sarmov'un vuruşları ağlara giderken, Halil Çolak ve Elyasa Süme ise penaltıları gole çeviremedi. Böylece penaltılarda rakibini 4-2'lik skorla geçen bordo-mavili ekip, gruplara kaldı. Trabzonsporlu futbolcular maçın sonunda saha içinde büyük sevinç yaşadı.

Ziraat Türkiye Kupası'na 2. turdan dahil olan ve sırasıyla İstanbulspor, Kocaelispor ve Bayrampaşaspor'u mağlup eden Kasımpaşa ise 5. turda Trabzonspor'a boyun eğerek kupaya verdi.

ADRİAN BU SEZON 4. GOLÜNÜ ATTI

Mücadelede 88. dakikada attığı golle skoru 1-1 yapan ve karşılaşmanın uzamasını sağlayan Adrian, Trabzonspor adına bu sezon resmi maçlarda 4. kez topu ağlarla buluşturdu.

Maçın 46. dakikasında Colman'ın yerine oyuna dahil olan Polonyalı futbolcu, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor maçında 2, Medical Park Antalyaspor karşılaşmasında da 1 kez meşin yuvarlağı filelere göndermişti.

TRİBÜNDE GERGİNLİK

Karşılaşmanın hemen başında iki takım taraftarları arasında tribünde gerginlik yaşandı.

Maraton Açık Tribün'de Kasımpaşalı taraftarların arasında bulunan bazı Trabzonsporlu taraftarlar, karşılaşma başladığı sırada takımları lehine tezahürat yapmaya başladı. Tepki gösteren ev sahibi ekibin taraftarları, bordo-mavili taraftarların üzerine yürüyünce, tribün bir anda karıştı. 

Çevik kuvvet ekipleri ile güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonrasında Trabzonsporlu taraftarlar, kapalı kale arkası tribünde kendilerine ayrılan ve diğer bordo-mavili taraftarların olduğu bölüme geçti. Bu sırada Maraton Kapalı Tribün'deki Kasımpaşalı taraftarlar da konuk takım taraftarlarının bulunduğu bölüme yönelirken, güvenlik ekipleri bu taraftarları da sakinleştirerek, bulundukları tribünlere gönderdi.

Öte yandan, karşılaşmayı bir dönem Galatasaray'da da forma giyen Fildişi Sahilli oyuncu Abdul Kader Keita da takip etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz