Android 4.1 ve Nexus 7 tablet geliyor

Apple ve Microsoft, 2012'de yapacakları iOS 6, Surface tablet, Windows Phone 8 gibi büyük işleri geçtiğimiz günlerde düzenledikleri etkinliklerde duyurdular. Şimdi ise gözler, yarın başlayacak olan Google I/O etkinliğinde.

Android 4.1 ve Nexus 7 tablet geliyor

Android 4.1 Jelly Bean ve Nexus 7 tablet

Android'in bir sonraki sürümü Jelly Bean'in 4.0 değil 4.1 olacağı geçtiğimiz günlerde bir sızıntı yoluyla anlaşılmıştı. Bu nedenle yeni Android'de büyük değişikliklerden ziyade, daha küçük geliştirmeler bekleniyor.

Google’ın geliştirici etkinliği “I/O” yaklaşırken Android Jelly Bean sürümüne dair söylentiler de artmaya başladı. Birçok farklı kaynak, Google’ın 27- 29 Haziran arasında düzenleyeceği etkinlikle Jelly Bean ve uygun fiyatlı Nexus Tablet modelini tanıtacağını iddia ediyor. Bugün ortaya çıkan bir bilgi de bu iddiaları doğrular nitelikte. Google’ın e-cüzdan servisi Google Wallet’a ait olan sitede farklı bir Galaxy Nexus modeli göze çarpıyor. Telefonun küçük resmindeki ev ekranı Android 4.0'dan farklı görünüyor. Bunun yanında açıklama bölümünde de cihazın işletim sistemi “Android 4.1 Jelly Bean” olarak belirtiliyor.

 

Google'ın gözlükleri ortaya çıkabilir

Eğer Project Glass spesifikasyonları 2013'de ortaya çıkacaksa, geliştiricilerin ona yönelik uygulamalar yazması gerekecektir. Google'ın bu yıllık geliştirici etkinliği de, bu iş için en iyi yerlerden biri olacaktır.

Bir eğlence donanımı ile tanışabiliriz

Wall Street Journal'a göre Google'ın planları arasında müziği ev içerisinde kablosuz olarak aktarabilen bir ev-eğlence sistemi var.

Gücünü Google'ın Knowledge Graph özelliğinden düşünülen sesli denetim özelliği, Android'deki ses denetimini yeni bir seviyeye taşıyacak. Knowledge Graph, söylediklerinizi sadece internette aramaktan öte, onu anlamaya çalışıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz