Apple, Google Maps'i bırakıyor

Haziran ortasında gerçekleşecek olan Apple'ın Worldwide Developers Conference (WWDC)'ı yaklaştıkça tansiyon da giderek yükseliyor.

Apple, Google Maps'i bırakıyor

Apple'ın sonraki yeni nesil mobil işletim sistemi iOS 6 hakkında ilk detayları açıklayacağı beklentisi de oldukça fazla. iOS 6 için son dedikodular arasında Apple'ın yeni bir internet haritalama yazılımını sunacağı yer alıyor. Bu yazılımın sunulması Apple'ın Google Maps ile bugüne kadar sürdürdüğü partnerliğin sona yaklaştığını gösterecek.

2007'de sunulan ilk iPhone'dan bu yana kullanılan Google Maps bugüne kadar Apple'ın haritalama uygulamasının altyapısını oluşturuyordu. Apple'ın yeni sunacağı uygulamanın Apple'ın 2011 yılında aldığı C3 Technologies'in 3 boyut modu gibi özellikleri barındıracağı söylentisi oldukça yayılmış durumda. Bunun yanında yeni uygulama Apple'a ait bir Google Streets View tarzı özellikler barındırabilir.

Google'ın Android'i ile kıyasıya bir rekabet içinde olan Apple'ın kendi gücünü göstermek amacıyla kendi altyapısını oluşturmak istemesi oldukça doğal. Bakalım dedikodular doğru çıkacak ve WWDC'de iOS 6 için yeni bir haritalama uygulaması görebilecek miyiz?

techno-labs.com

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler