Google+ kullanıcıları artıyor

Google, sosyal ağı Google+’ın son aylarda kullanıcılarını %37 arttırdığını söyledi.

Google+ kullanıcıları artıyor
Google’da sosyal bölümün başkanı Vic Gundotra, Mayıs ayında 190 milyon olan aktif kullanıcı sayısının artık aylık 300 milyon olduğunu bildirdi.

Google+’a üye olan kullanıcıların kullandıkları Google servislerinde de artışın görüldüğü tespit edildi. Aynı zamanda Google haftada 1,5 milyar fotoğraf yüklendiğini ve bunun ‘inanılmaz bir oran’ olduğunu da açıkladı. Ancak firma fotoğraf yüklemelerinin kaç kullanıcı tarafından yapıldığını açıklamadı. Google+ Başkan Yardımcılarından Bradley Horowitz bunun ‘çok büyük bir sayı’ olduğu vurgusunu yaptı.

Internet’in arama devi Google, 2011 yılında başlattığı bu hizmetle Facebook’a yetişmek için büyük mücadele ediyor. Facebook aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahipken, Twitter 230 milyonda.

Horowitz yaptığı açıklamada, Google’ın tek hedefinin sosyal ağ olmadığını, bunun yanında Gmail ve YouTube da dahil tüm hizmetlerinde kullanıcıları tanımlamak ve kimlik doğrulamasına yardımcı olacak önemli bir araç olarak gördüklerini ve  bunun da Google’ın daha iyi reklam yayınlamasına yardımcı olacağını söyledi.

Bu arada Google, fotoğraf aramayı kolaylaştırak ‘kucaklama’, ‘öpücük’, ‘şelale’ benzeri 1000’den fazla kelimeyi algoritmasına eklediğini bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz